5 Belediyeye 358 Kamu Personeli Alınacak!

Resmi Gazete’de yayınlanan ilana göre 5 farklı belediye toplamda 358 personel alımı yapacağını duyurdu. İlan ve başvuru detayları haberimizde. İşte merak edilen soruların yanıtları..

Yayınlanma:
5 Belediyeye 358 Kamu Personeli Alınacak!

İstanbul, Mersin, Konya ve Osmangazi belediyelerinin alacağı personel sayıları ve başvuru detaylarını yazalım. İlk sırada İstanbul var. İstanbul’a 2 farklı bölümünde toplam 247 personel alımı yapılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Temizlik Personeli Alımı (187 kişi)

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kurumda istihdam etmek üzere 187 temizlik işçisi alınacağını duyurdu. 1 Şubat’ta başlayan başvurular 28 Şubat tarihine kadar devam edecek. Belediye Kariyer Sitesinden başvuru ekranları kontrol edilebilecek. Mezuniyet veya yaş şartının olmadığı alımın 2 kriteri mevcut:

  • Temizlik işlerini yapabilen ve temizlik işlerinden anlayan
  • Vardiyalı çalışma sistemini kabul eden.

Adaylar tam zamanlı ve daimi kadroda çalışacaktır.

İstanbul Gaz ve Doğalgaz Dağıtım A.Ş. (İGDAŞ) 60 Personel Alımı

İBB, İGDAŞ’ta çalışmak üzere 60 personel alımı yapacak. 1 Şubatta başlayan başvuru süreci, 28 Şubat’a kadar devam edecek. Adaylardan istenen mezuniyet şartları ise:

  • Meslek Liselerinin; Makine, Elektrik-Elektronik, Mekatronik, Metal, Torna Tesviye, Isıtma-Soğutma, Motor, Doğal Gaz Teknolojileri bölümlerinden mezun olmak.

Bu bölümlerin birinden mezun olan adayların mesleğinde en az 1 yıl tecrübe şartı aranacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi 100 İtfaiye Alımı

GİH sınıfına alınmak üzere 100 itfaiyeci alımında adayların en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olması gerekiyor. Başvuruların 31 Mart 2023’e kadar devam edeceği ilanda P93 Puan türünden en az 60 almak ve 30 yaşını doldurmamak yer alıyor.

Osmangazi Belediyesi 25 Zabıta ve Memur Alımı

Osmangazi Belediyesi; 20 zabıta ve 5 memur alımı ilanı yayınladı. en az lise mezunu olma şartının olduğu alımda KPSS’den en az 70 puan alınması şartı koşuldu. Zabıta alımında adayların 30 yaşını bitirmemiş olmaları gerekiyor. Kadın zabıta adaylarında en az 160 cm, erkek adaylarda 167 cm şartı aranıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi 19 Zabıta Alımı

Konya Büyükşehir Belediyesi ilk defa atanma şartı ile belediyeye 19 Zabıta alımı yapacaktır. Başvuru süreleri, 13 Mart- 17 Mart arasında yapılacak ve tamamlanacaktır. Kriterler arasında, KPSS’den en az 65 puan almak ve 30 yaşını doldurmamış olmak var.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.