5 Mayıs dolar, euro ve altın fiyatları (Fed kararı sonrası piyasalar hareketlendi)

Fed'in faiz kararını ve enflasyon açıklaması sonrasında piyasalar hareketlendi ve dolar ile euro yukarı yönde seyretmeye başladı. İşte piyasalarda son durum ve döviz kuru ve altın fiyatları.

Yayınlanma:
5 Mayıs dolar, euro ve altın fiyatları (Fed kararı sonrası piyasalar hareketlendi)

Geçtiğimiz gün yapılan enflasyon oranları açıklaması, daha sonrasında ise Amerikan Merkez Bankası'nın faiz açıklamaları ile dolarda hareketlilik yaşandı. Özellikle Fed'in bu yıl için "iki kez" faiz artırım hedefini koruduğuna ilişkin sinyal vermesi sonrası kademeli yükselişle 3.57 lirayı da aştı. Öte yandan Fed'in Haziran ayında bir faiz arttırıma gitmesinin beklentilerinin artması ile küresel piyasalarda dolar değer kazanmaya devam etti.

Türkiye'de açıklanan yılın ilk 4 ayına ait enflasyon oranının da yüksek çıkması ile 3.52 liradan tırmanışa geçen dolar, yeni güne 3.57 liranın da üzerinde başladı ve 3.5777 lira seviyesine kadar çıkmıştı. Son olarak dolar 3.573 lira seviyesinde sabitlendi. Enflasyon öncesi 3.85 lira düzeyine kadar çekilen euro da yeni günde 3.9287 lira ile 3.93 liraya dayandı. Son olarak ise euru 3.922 seviyesinde sabitlendi.

Fed'in iki günlük toplantısı sonrası, Çarşamba akşamı yapılan açıklamada, birinci çeyrek ekonomik büyümedeki zayıflamanın geçici olduğu, işsizlikteki azalmanın süreceği ve bu yıl iki kez daha faizleri artırma hedefinin korunduğu belirtildi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Çarşamba günü açıkladığı verilere göre, tüketici fiyatları Nisan ayında yüzde 1.31 arttı ve yıllık enflasyon yüzde 11.87 ile dokuz yılın en yüksek düzeyine yükseldi.

Altın Fiyatları

Altında ise fiyatlar şu şekilde: Gram altın 141 lira seviyesinden işlem görürken, çeyrek altın 226 liraya alınıp 232 liraya satılmaktadır. Yarım altın 453 liraya alınıp 464 liraya satılmakta, Cumhuriyet altını ise 935 liraya alınıp 950 liraya satılmaktadır.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.