54 İlde Flaş Operasyon!! 243 TSK Personeli Hakkında FETÖ'den Yakalama Kararı

Darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında 54 il genelinde operasyonlar başlatıldı. Başlatılan operasyonlarda çeşitli rütbelerde 243 personele yakalama kararı çıkartıldı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
54 İlde Flaş Operasyon!! 243 TSK Personeli Hakkında FETÖ'den Yakalama Kararı

Darbe girişimi sonrasında başlatılan ve büyük bir kararlılıkla sürdürülen FETÖ operasyonları kapsamında 54 ilde eş zamanlı olarak operasyonlar düzenlendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından, Türkiye genelinde 54 ilde terör örgütü FETÖ/PDY adına faaliyet göstermekte olan ve terör örgütünün şifreli yazışma programı 'Bylock' kullandığı tespit edilen çeşitli rütbelerde 243 Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personelini yakalamaya yönelik operasyon başlattı. Eş zamanlı olarak başlatılan operasyonda şüphelilerin ev ve işyerlerinde aramalar devam ediyor.

Darbe Gecesi Cumhurbaşkanına Hakaret Eden 2 Polis Tutuklandı

Bursa'da, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Emniyet müdür yardımcısının telsizinden yaptığı, 'Darbeci askerlere karşı direnilecek' anonsunu duyunca, kendi aralarında "Asker gelirse neden direneceğim? Silahımızı teslim ederiz" dedikleri iddiasıyla tutuklanan merkez Gürsu İlçe Emniyet Amiri 35 yaşındaki Kadriye Kaçar ile tutuksuz yargılanan polis memuru Bayram Kara'ya o gece Cumhurbaşkanı'na hakaret suçundan yargılandıkları davada 4'er ay hapis cezası verildi. Mahkeme, sanıklara verilen cezanın hükmün okunmasını geri bıraktı.

Bursa'da, 15 Temmuz gecesi, Emniyet müdür yardımcısının telsizi ile tüm birimlere "Olay yerlerinde bulunan ekiplerimiz. Askerin yapacağı hareketlere karşı direnilecek, silah teslim edilmeyecek. Talimatımıza uyulacak"  anonsunu duyan Merkez Gürsu İlçesi Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Emniyet Amiri Kadriye Kaçar, 45 yaşındaki Komiser Ergün Şimşek ile 42 yaşındaki polisler Murat Çelebi ve Bayram Kara, iddiaya göre askerlerin gelmesi halinde, silahlarını teslim etme kararı aldı. Darbe girişiminin başarısız olmasından sonra ilçe emniyet müdürlüğünde görevi polis memurlarının şikayeti üzerine aralarında Emniyet Amiri Kadriye Kaçar'ın da bulunduğu 4 polis gözaltına alındı. Savunmalarından sonra adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3'ü tutuklanırken, Bayram Kara ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Sanık polisler daha sonra meslekten ihraç edildi.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.