55 Milyon 319 Bin 222 Seçmen Anayasa Değişikliği Paketi İçin Sandık Başında

Aylardır beklenen anayasa değişikliği referandum halk oylaması başladı. Milyonlarca seçmen, değişiklik paketini oylamak üzere sandık başına gitti. İşte sandık açılma saatleri ve referandum ile ilgili diğer detaylar.

Yayınlanma:
55 Milyon 319 Bin 222 Seçmen Anayasa Değişikliği Paketi İçin Sandık Başında

Türkiye geneli 81 İl'de milyonlarca vatandaş, anayasa değişikliği paketi için sandık başına gitti.

Cumhurbaşkanlığı sistemne geçilmesini ön gören 18 maddelik anayasa değişikliği paketini oylamak için Türkiye'nin 81 İl merkezi, İlçeler, kasaba ve köylerinde 55 milyon 319 bin 222 seçmen sandık başına gitmeye başladı. Toplamda 167 bin 140 sandıkta oy kullanan seçmenler 18 maddelik değişiklik teklifine EVET veya HAYIR oyu verecek.

Oy Kullanma Saatleri

Türkiye genelinde doğu illerinde sandıklar saat 07.00'da oy kullanmaya açılırken, batı illerinde de saat 08.00'da açıldı. Saat 07.00 ile 16.00 arasında oy kullanılacak olan İller şu şekilde: Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis. Diğer illerde ise oy kullanma saatleri 08.00 ile 17.00 arasında gerçekleşecek.

Oy Sayımları Ne Zaman?

Oy sayma işlemleri sandıkların kapanmasının ardından başlayacak. Sayılan oylar tutanaklara eklenecek ve YSK'ya gönderilecek.

Referandum sonuçlarından, seçim haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.