5Haber 9 Ay Önce Yazmıştı: Taşerona Kadro KHK ile Verilecek

Taşerona kadro konusunda bugün yeni bir gelişme yaşandı. Alınan son bilgilere göre kadronun yakın zamanda yayımlanacak KHK ile yürürlüğe gireceği belirtildi. 5Haber taşerona kadronun KHK ile gelmesi gerektiğini 9 ay önce yazmıştı.

Yayınlanma:
5Haber 9 Ay Önce Yazmıştı: Taşerona Kadro KHK ile Verilecek

Taşerona kadro konusunda flaş bir gelişme yaşandı. 

5Haber.com olarak bundan aylar önce kaleme aldığımız yazımızda taşerona kadronun KHK ile verilmesi gerektiğini söylemiştik. Nitekim dile getirdiğimiz konu bugün TBMM'de gündeme geldi.

Taşerona Kadro KHK ile Gelecek

TBMM Genel Kurulunda bugün gerçekleşen oturumda taşerona kadro görüşüldü. Daha önce yapılan açıklamada kadro düzenlemesinin 1 Ocak tarihine kadar teknik olarak hayata geçeceği açıklanmıştı. Sürecin hızlı işlemesi için yakın zamanda yayımlanacak KHK'da bir düzenleme olacağı belirtildi.

Meclis 22 Aralık'ta bütçe görüşmelerini sonlandırıp tatile girecek. TBMM'nin gündeminde 9 Ocak'a kadar taşeron işçi düzenlemesi bulunmuyor. Çıkarılacak KHK ile işçilere kadro verilecek.

Taşeron işçileri kadroya kavuşturacak düzenlemenin kapsam ve detaylarının birkaç gün içinde kamuoyuyla paylaşılması ve ardından hızlı bir şekilde yasalaşması yönünde adımların atılması öngörülüyor.

5Haber Aylar Önce Gündeme Getirmişti

5Haber ekibi olarak 26 Mart günü kaleme aldığımız haberde taşerona kadro meselesinin hız kazanması için KHK ile bazı düzenlemelerin yapılması gerektiğini söylemiştik.

Bundan 9 ay önce yazdığımız haberde şu ifadelere yer vermiştik:

"Bizde 5haber.com olarak kaleme aldığımız bu özel haberimizde hükumet yetkililerine sesleniyor ve referandumdan sonra aylar sürecek olan taşerona kadro görüşmelerinin, yayımlanacak bir KHK’nın kapsamına alınması ve KHK kapsamında bu konunun halledilmesini öneriyoruz. KHK’da taşerona kadro ile ilgili yer alabilecek bir hüküm, taşeron yasasının meclisten daha hızlı geçmesini ve yürürlüğe erken konmasını sağlar."

İlgili haberimiz için görseli tıklayın

Taşeron haberlerinden ve gündem haberlerinden haberdar olmak için;

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.