Taşeron Yasası Çözüm Önerisi: Taşeron İşçiler KHK ile Kadroya Alınsın | Taşeron Son Dakika Haberi

Meclisin tatile girmesi ile taşerona kadro yasası yine askıya alındı. Bizde 5haber.com ekibi olarak taşerona kadro meselesinin en kısa biçimde çözülebileceği bir çözüm önerisinde bulunduk. İşe 5haber.com'un taşerona kadro konusunda çözüm önerisi.

Yayınlanma:
Taşeron Yasası Çözüm Önerisi: Taşeron İşçiler KHK ile Kadroya Alınsın | Taşeron Son Dakika Haberi

Kadro bekleyen yüxbinlerce taşeron işçi ve ailelerine henüz müjdeli haber gelmedi. Yıllardır kadro bekleyen işçiler, artık hak ettikleri kadroyu almak ve iş garantisini elinde bulundurmak istiyor.

Geçtiğimiz günlerde Maliye Bakanı Naci Ağbal, taşerona kadro ile ilgili yaptığı son açıklamalarda taşerona kadro yasasının 21 Marta kadar Meclise geleceği ve konunun meclis genel kurulunda tartışılacağı belirtildi. Ancak 21 Mart tarihinin üzerinden günler geçti ve Meclis referanduma kadar tatile girdi. Maliye Bakanı Ağbal ise yaptığı son açıklamada taşeron işçilere seslendi ve sabretmelerini istedi. Ancak Meclisin tatile girmesi ile birlikte üzerinde çalışılan yasalar ve tasarılar Meclisin tekrar toplanacağı güne kadar beklemeye alındı.

Taşerona Kadro KHK ile Getirilsin

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan ve 2 kere uzatılan OHAL'de, Kanun Hükmünde Kararnameler yayımlanmakta ve KHK'lar ile yürütme hızlandırılmaktadır. Yürütmenin hızlandırılması ile birlikte mevzuatta değişiklikler kolaylıkla yapılmakta ve değişmesi en az 5-6 ay sürecek yasalar, kanunlar ile tasarılar kısa süre içinde değiştirilmektedir.

Bizde 5haber.com olarak kaleme aldığımız bu özel haberimizde hükumet yetkililerine sesleniyor ve referandumdan sonra aylar sürecek olan taşerona kadro görüşmelerinin, yayımlanacak bir KHK'nın kapsamına alınması ve KHK kapsamında bu konunun halledilmesini öneriyoruz. KHK'da taşerona kadro ile ilgili yer alabilecek bir hüküm, taşeron yasasının meclisten daha hızlı geçmesini ve yürürlüğe erken konmasını sağlar.

Taşeron işçilerden ricamız haberi sosyal medya üzerinden paylaşarak sesimizin yetkili mercilere duyulmasını ve taşerona kadro konusunun hızlandırılması sağlayabiliriz.

Taşeron haberlerinden anında haberdar olmak için Facebook sayfamızı beğenebilir ve grubumuza üye olabilirsiniz.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com | Ankara

Özel Haber

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.