6.5 Milyon İşçi Asgari Ücret Zammının Yüksek Olmasını Bekliyor

6 Aralık günü başlayacak olan asgari ücret tespit komisyonu görüşmeleri öncesi milyonlarca işçi, toplantıdan sevindirici bir haber çıkmasını bekliyor.

Yayınlanma:
6.5 Milyon İşçi Asgari Ücret Zammının Yüksek Olmasını Bekliyor

Milyonlarca işçi 2017 asgari ücret görüşmelerinin başlayacağı 6 Aralık gününü beklemeye başladı.

Her yılın iki döneminde yapılan görüşmeler ile 6 aylık dönemde maaşlara gelecek zam tutarı görüşülmekte ve belirlenen tutara göre asgari ücrete zam gelmektedir.

6 Aralık Salı günü başlayacak olan asgari ücret belirleme komisyonu görüşmelerine işçi, işveren, hükumet ve sendika temsilcileri katılımda bulunacak olup, görüşmelerden çıkacak karar ile 2017 yılının ilk dönem asgari ücret zammı belli olacak. Yaklaşık olarak 6.5 milyon işçiyi ilgilendiren görüşmeler için işçiler sabırsız.

İşçiler Zam Miktarının Fazla Olmasını İstiyor

Milyonlarca işçi geçim sıkıntısı nedeniyle dar boğazda yaşamakta ve kıt kanaat geçinmektedir. Hayat şartlarının gün geçtikçe pahalanması, maaşlardan her ay yapılan kesintiler, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar nedeniyle gıda başta olmak üzere diğer tüm ihtiyaç ürünlerinin pahalı olması gibi nedenlerden dolayı sıkıntılı süreç geçiren 6.5 milyon işçi, yarın başlayacak görüşmelerden olumlu bir neticenin çıkmasını ve asgari ücrete gelecek olan zam miktarının geçim sıkıntısını azaltmasını beklemektedir.

Asgari Ücret Hakkında Yapılan Açıklamalar

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay asgari ücret ile ilgili, “Asgari ücrette bu yıl yapılacak artış, geçen yılın gerisinde kalmamalı diye düşünüyoruz. Bizim bu düşüncemizi TÜİK’in geçen yıl komisyona sunduğu bir işçinin net yaşam maliyeti rakamı da destekler nitelikte. Devletin kurumuna göre, tek bir işçinin yaşama maliyeti geçen yıl net bin 600 liraydı. Bu rakam bu yıl en az yüzde 10 artacak ama biz asgari ücrette 2017 için bu rakama imza atmaya hazırız. Bu işi fazla uzatmaya gerek yok, bize TÜİK’in geçen yıl komisyona sunduğu net bin 600 lirayı versinler bu iş bitsin.” sözlerini söylemişti.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi asgari ücret zammı ile ilgili yaptığı açıklamasında, “İstemenin sonu yok. Ekonominin realitelerini unutmamak lazım. Zeytini silkelerken dikkat etmek gerekiyor. Dalını, budağını kırmamak lazım ki seneye de zeytin verebilsin” sözlerini söylemişti.

Sizlerde bu aşağıda buşunan yorum kısmından düşüncelerinizi paylaşarak sesinizi duyurabilirsiniz.

5haber.com   | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.