6 Gün Kala 4 Anket Şirketinden Flaş Referandum Anketi Açıklaması

Anayasa değişikliği için gidilecek olan referanduma kısa bir süre kala anket şirketleri, referandum anketlerini açıklamaya başladı. İşte en son referandum anket sonuçları.

Yayınlanma:
6 Gün Kala 4 Anket Şirketinden Flaş Referandum Anketi Açıklaması

Referanduma 6 gün kala anket şirketleri de çalışmalarına hız verdi. Birçok anket şirketi, düzenledikleri anketlerde binlerce insan ile yüz yüze görüşmek yöntemi ile referandumda hangi oyu kullanacaklarını sordu.

Bu araştırmalar sonucu açıklama yapan anket şirketleri, evet ile hayır arasında meydana gelen farkı açıkladı. Hürriyet Gazetesi Yazası Abdulkadir Selvi, bugün yazdığı yazısında anket sonucu açıklaması yaptı. Selvi kaleme aldığı yazısında, "Anket sonuçları neyi gösteriyor?" başlığı ile anket sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Selvi yazısında anket sonuçları ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Üç anket sonucu var elimde. Evet 51, Hayır 49 Evet 51.5, Hayır 48.5 Evet 54, Hayır 46. ANAR’ın araştırması ise bugün yarın sonuçlanacak."

Adil Gür'den Açıklama

Referanduma 2-3 gün kala en kapsamlı anket sonucunu açıklayacaklarını söyleyen Adil Gür, 16 Nisan günü yapılacak olan referandumda, seçmenlerin parti aidiyetiyle oy kullanacağını belirtti.

Ünlü araştırmacı Adil Gür, seçmenlerin büyün bir çoğunluğunun parti aidiyetiyle gideceğini iddia ederken, sanıldığının aksine kararsızların oranının iyice düştüğünü söyledi. A & G araştırma şirketlerinin sahibi Adil Gür, Hakan Çelik ile Haftasonu programında Cnn Türk kanalına konuk oldu. Programda yaptığı açıklamasında referandum anketleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Adil Gür, seçmenin parti aidiyetiyle sandığa gideceğini savundu. Adil Gür, referandumlarda seçmenin ideolojik karar verdiğini söyleyerek, 16 Nisan'da da seçmenin yine parti aidiyeti ve ideolojik nedenlerle oy kullanacağını ileri sürdü.

Son dakika haberlerinden haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.