64 farklı ev eşyası toplatılacak (Ürünlerin listesi ve toplatılma nedenleri)

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada 64 farklı elektrikli ev eşyasının toplatılması kararının alındığı belirtildi. İşte detaylar ve yapılan açıklama.

Yayınlanma:
64 farklı ev eşyası toplatılacak (Ürünlerin listesi ve toplatılma nedenleri)

Sanayi Bakanlığından bir açıklama yapıldı. Habertürk Gazetesinde yer alan habere göre Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, evlerde kullanılan 64 farklı ürün için toplatılma kararı alındığı belirtildi. Yapılan açıklamada toplatılma kararı verilen ürünler arasında ocaklar, su ısıtıcıları, fırınlar, prizler, şarj cihazları, gece lambaları, elektrikli battaniyeler ve mangallar yer alıyor.

Ürünler Neden Toplatılacak?

Habertürk Gazetesi'nden Deniz Çiçek'in kaleme aldığı yazısında, ürünlerin toplatılmasının nedenini yazdı. Çiçek, yazdığı haberinde bu ürünlerin elektrik çarpma ve yangın çıkarma riski bulunduğu için toplatılacağı belirtildi. Söz konusu ürünlere (marka ve modelini açıkladığı) sahip olan vatandaşlardan üreticilerine başvurmalarınının istendiği açıklamada Bakanlığın güvensiz bulunan ürünlerin, üreticilerin tüm ürünlerini kapsamadığına da dikkatler çekildi.

Elektrik Çarpması ve Yangın Çıkarma Riski

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından konu ile ilgili yapılan incelemede, toplatılması kararı alınan bu ürünlerin kablolarının iletken direncine sahip olmadığı ve güvenlik deneylerinden olumsuz sonuç alındığı belirlendi. Ocakların da Kaçak akım, yanmaya dayanıklılık deneylerini geçemediği görüldü.

Gazlı ocakların da gaz kesme tertibatına sahip olmadığı anlaşıldığı söylenen açıklamada, çoklu prizlerin yangın çıkarma riskinin bulunduğu saptanırken, infrared ısıtıcılarda da elektrik çarpma riski belirlendi.

Su ısıtıcı (kettle) gibi cihazlarda da elektrik çarpma ve yangın çıkarma risklerinin de olduğu belirlendi. Elektrikli battaniyeler neme karşı dayanıklılık ve kaçak akım deneylerini geçemedi.

Son dakika haberlerinden haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.