'657 Değişiyor Memur Güvencesi Kalkıyor' İddialarına Başbakan'dan Flaş Cevap

Başbakan Binali Yıldırım, KKTC dönüşü önemli açıklamalarda bulundu. Memurları ilgilendiren önemli sözler söyleyen Binali Yıldırım, memur güvencesinin kalkıp kalkmayacağı sorusuna tepki gösterdi. İşte o açıklamalar.

Yayınlanma:
'657 Değişiyor Memur Güvencesi Kalkıyor' İddialarına Başbakan'dan Flaş Cevap

Önceki gün KKTC'ye giden Başbakan Binali Yıldırım, dönüşte basın mensuplarına bazı açıklamalarda bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım'a sorulan önemli 2 soru memurların iş güvencesi ile ilgili oldu.

İhraçlar Devam Edecek mi?

Başbakan Binali Yıldırım'a yönlendirilen sorulardan biri kamuda FETÖ temizliğinin devam edip etmeyeceği oldu.

Başbakan Yıldırım, "Bu FETÖ terörle mücadele kapsamındaki çalışmalar devam ediyor. Peyderpey çalışmalar tespit edildikçe, araştırmaları tamamlandıkça işlemler yapılıyor. Yani bu işe ilk günden beri ara verilmedi, tamamlanıncaya kadar devam edilecek" sözlerini söyledi.

Memur Güvencesi Kalkıyor mu?

Memur güvencesinin kalkacağı yönünde iddialar hakkında sorulan soruya cevap veren Başbakan Binali Yıldırım, "Bunlar nereden çıkıyor, böyle bir şey yok. Yani bir kere memur güvencesi anayasada var, anayasanın bu maddesi de yerli yerinde duruyor, herhangi bir değişiklik yok. Dolayısıyla bunlar... Mesela Sayın Baykal da, bir programda gördüm, bunlar diyor evet çıksın ertesi gün bütün memurları sözleşmeli yapacaklar. Ya bu kadar da olmaz ya, hani olur olur da, insan bu kadar da göz göre göre milletin önünde yalan-yanlış bilgi verir mi?" sözlerini söyledi ve devam etti: "Böyle bir şey olur mu? Bir kere anayasada yazılı, anayasanın ilgili maddesinde devlet hizmetleri memurlar eliyle yürütülür diye yazıyor. Şu anda dolayısıyla memurlara yönelik herhangi bir çalışma yok, böyle bir çalışma söz konusu da değil. Bunlar tabi çeşitli çevrelerin maksatlı olarak memurları, güya biz memurlar hakkında bir çalışma yapıyoruz diyerek memurları bu kampanyada taraf olmaya zorlamak, başka bir şey değil."

5haber.com  | Ankara

Kaynak: Kpsscafe.com.tr

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.