67. All Star Kupası LeBron'un

Clevelan Cavalier ve Golden State Warriors'un karşılaştığı maçta gülen taraf Cleveland oldu. LeBron James'ın kaptanlığını yaptığı Cleveland, maçı 148-145 kazandı.Çok çekişmeli geçen maçta takım kaptanı LeBron James...

Yayınlanma:
67. All Star Kupası LeBron'un

Clevelan Cavalier ve Golden State Warriors'un karşılaştığı maçta gülen taraf Cleveland oldu. LeBron James'ın kaptanlığını yaptığı Cleveland, maçı 148-145 kazandı.

Çok çekişmeli geçen maçta takım kaptanı LeBron James maçın MVP'si seçildi.

NBA En Değerli Oyuncu Ödülü (Most Valuable Player, kısaca MVP), NBA'de oyunculara verilen bir ödüldür.

Her yıl üç tane En Değerli Oyuncu Ödülü dağıtılır. Bunlardan ilki All Star Doğu-Batı Maçı En Değerli Oyuncu Ödülüdür. Bu ödül, her yıl şov amaçlı olarak yapılan Doğu ve Batı takımlarının oyuncularından oluşan karma takımların oynadığı maçta en iyi performansı göstermiş olan oyuncuya verilir. Bunu Normal Sezon En Değerli Oyuncu Ödülü ve Play-off En Değerli Oyuncu Ödülü ödülü takip eder.

Seçimin neye göre yapıldığı pek açık olmamakla beraber, genellikle kazanan takımların en etkili oyuncularının bu ödülü alması, bu konuda yazılı olmayan bir kural niteliğindedir (Kaybeden bir takımın oyuncusu yüksek istatistik rakamlarına ulaşsa bile en değerli oyuncu seçilmesi pek olası değildir). Chicago Bulls oyun kurucusu Derrick Rose, 22 yaşında bu ödülü alarak en genç yaşta MVP olan oyuncu olmuştur. Dirk Nowitzki bu ödülü kazanan tek Avrupalı oyuncudur. Steve Nash de Kanadalı olup bu ödülü kazanan bir isimdir.

2017 Mayıs ayından itibaren bu ödülü kazanan son isim Russel Westbrook'tur.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.