677 Nolu KHK ile Denizli'de İhraç Edilen Kamu Personelleri

Resmi Gazete'de yayımlanan 677 nolu KHK ile binlerce kamu personeli mesleklerinden ihraç edildi. İşte yayımlanan KHK ile Denizli'de ihraç edilenler.

Yayınlanma:
677 Nolu KHK ile Denizli'de İhraç Edilen Kamu Personelleri

Resmi Gazete'de yayımlanan KHK ile Pamukkale Üniversitesinin eski rektörü meslekten ihraç edildi.

Denizli'de devam eden FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamda daha önce gözaltına alınıp serbest bırakılan ve görevden alınan PAÜ'nün eski Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, 677 Sayılı KHK ile meslekten ihraç edildi. Kadrosu Akdeniz Üniversitesinde bulunan Prof. Dr. Bağcı'nın yanı sıra Pamukkale Üniversitesinde aralarında Personel Daire Başkanı İsmail Yılmaz'ın da bulunduğu 31 idari personel hakkında da mesleklerinden ihraç edilmeleri kararı alındı. Ayrıca FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan İl Özel İdaresi eski Müdürü Adem Oklu da meslekten ihraç edilirken, 9 dernek ise kapatıldı.

Denizli'de 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Savcılık tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında Pamukkale Üniversitesi'ne yapılan operasyonda 56 akademik ve idari personel ile birlikte Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, 2 Ağustos günü evinde ve makamında yapılan aramaların ardından gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Bağcı, adli kontrol şartıyla yurt dışına çıkma yasağı konularak serbest bırakıldı. Olayların ardından YÖK tarafından görevden alınan Prof. Dr. Bağcı'nın yerine, Prof. Dr. Hüseyin Bağ' PAÜ'nün yeni rektörü olarak atandı.

İl Özel İdaresi Eski Müdürü de İhraç Edildi

Kadrosu Akdeniz Üniversitesinde bulunan eski rektör Hüseyin Bağcı, OHAL kapsamında yayınlanan son Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edildi. Resmi Gazete'de yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname kapsamında Pamukkale Üniversitesinde aralarında eski Personel Daire Başkanı İsmail Yılmaz'ın da bulunduğu 31 idari personel hakkında da ihraç kararı verildi. Pamukkale Üniversitesinde son kararnameyle ihraç edilen akademik ve idari personel sayısı da 202'ye yükseldi. Ayrıca FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında daha önce tutuklanan İl Özel İdaresi eski Müdürü Adem Oklu da kamudan ihraç edildi.

Ayrıca dün gece yayınlanan 677 ve 678 Sayılı KHK ile Denizli'de 9 dernek hakkında da kapatma kararı verildi. Kararnameyle Acıpayam Genç Esnaf Tüccar İşadamı ve Sanayiciler Derneği, Denizli Aile Yardımlaşma Derneği, Botanlılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Çal Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, Gümüşsuyu Kasabası Kuran Kursu ve Cami Yaptırma Yaşatma Derneği, Osman Nuri Yılmaz Okulları ve Hayratını Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Pamukkale Gençlik Derneği, Pamukkale Özgür Öğrenci Derneği, Yenicekent Kasabası Sosyal Kültürel Yardımlaşma Derneği kapatıldı.

Kurumlardan İhraçşar

Kanun hükmünde kararnameyle Denizli Büyükşehir Belediyesi'nden 34, ilçe belediyelerinden 17, sağlık müdürlüğünden 5, müftülükten 8, mille eğitimden 3, aile ve sosyal politikalar bakanlığından 2, kültür ve turiizm müdürlüğünden 1, il jandarma komutanlığından 4 olmak üzere çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarından toplam 96 kamu görevlisi hakkında ihraç kararı verildi.

5haber.com  | Denizli

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.