681 Nolu KHK ile İlkokul Mezunlarına Uzman Çavuş Olma Şansı-Uzman Çavuş Alımı Ne Zaman?

Resmi Gazete'de yayımlanan 681 nolu KHK ile ilkokul mezunlarına uzman çavuş olma şansı verildi. Peki uzman çavuş alımı ne zaman? Uzman çavuş alımı ilanı ne zaman yayımlanacak? İşte detaylar.

Yayınlanma:
681 Nolu KHK ile İlkokul Mezunlarına Uzman Çavuş Olma Şansı-Uzman Çavuş Alımı Ne Zaman?

Geçtiğimiz gün yayımlanan 681 Nolu Kanun Hükmünde Kararname ile yağılan değişiklikte gerektiği zaman en az ilkokul mezunu uzman çavuş alımı yapılabileceği belirtilmişti. Peki bu alımlar ne zaman yapılacak? İşte ilkokul mezunu uzman çavuş alımı hakkında detaylar.

KHK'da Yer Alan Hüküm

Geçtiğimiz gün yayımlanan 681 Nolu KHK'da yer alan hüküm şu şekilde;

"İlköğretim mezunlarından ihtiyaç duyulacak özel ihtisası gerektiren sınıf, branş ve ihtisaslarda çok üstün başarı belgesi alanlar; kuvvet komutanları, Jandarma Genel Komutanı veya Sahil Güvenlik Komutanının kararı ile uzman erbaş olarak alınabilirler. Bunların uzman çavuşluğa yükselmelerinde lise mezunu olma şartı aranmaz."

Başvuru Şartları Nelerdir?

İlgili ilana başvuracak adaylarda aranacak şartlar ise şu şekilde açıklandı. Adayların, 25 yaşını bitirmemiş olması, askerlik hizmetini bitirmiş veya yapıyor olması, askerliğini tamamlamış adaylar için, terhis tarihinden itibaren üç yıldan fazla süre geçmemiş olması.

Bu şartlara ve yakın zamanda yayımlanması beklenen uzman çavuş alımı başvuru kılavuzunda belirtilen şartları taşıyan kişiler, uzman çavuş olarak eğitilmek ve istihdam edilmek üzere mülakata alınacak.

Kamuda devam eden memur alım ilanları için TIKLAYIN

Memur alım haberlerinden, asker alımı haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini aşağıda bulunan sosyal medya hesapları üzerinden takip edebilirsiniz.

Facebook Sayfası için TIKLAYIN

Facebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.