7-8 ve 9 Mayıs Türkiye eneli haritalı hava durumu (Son dakika Meteoroloji açıklaması)

Hava durumu nasıl? 7 Mayıs Pazar günü yağmur bekleniyor mu? İstanbul'da hava durumu tahmini nedir? İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son dakika açıklaması ve 7, 8 ve 9 Mayıs Türkiye geneli haritalı hava durumu tahmini.

Yayınlanma:
7-8 ve 9 Mayıs Türkiye eneli haritalı hava durumu (Son dakika Meteoroloji açıklaması)

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan son açıklamada bazı bölgeler için beklene hava durumu tahmini paylaşıldı.

Meteorolojiden yapılan açıklamada 7 Mayıs Pazar günü için yağışın beklendiği bölgeler belirtilirken bu konuda vatandaşlara bazı uyarılar yapıldı. MGM'den yapılan açıklamada 7 Mayıs hava durumu ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

"Yapılan son değerlendirmelere göre; Bugün (07.05.2017 Pazar), Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş ile Hatay'ın kuzey ilçelerinde kuvvetli yer yer çok kuvvetli (21-75 mm), Adıyaman, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Muş, Batman, Siirt, Diyarbakır'ın kuzeyi ile Şırnak çevrelerinde kuvvetli (21-50 mm) olmak üzere yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde yağışlar beklendiğinden sel su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, hortum, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

İstanbul'da Dolu Yağışı

İstanbul'da aralıklarla süren yağmurun ardından bazı bölgelerde dolu yağışı başladı. Dolu yağışı aralıklarla sürdü. Etkili olan yağışlar nedeniyle sürücüler ve yayalar zor anlar yaşadı. Bazı sürücülerin yağış sırasında araçlarıyla köprü altlarına sığındığı görüldü.

Sancaktepe'de ise dolu yağışı nedeniyle Safa Mahallesi Sancaktar Caddesi'nin bir bölümü adeta kara büründü. Yaklaşık 3-4 cm yüksekliğinde dolu birikintisini vatandaşlar küreklerle temizlemeye çalıştı.

7 Mayıs Pazar Haritalı Hava Durumu Tahmini

8 Mayıs Pazartesi Haritalı Hava Durumu Tahmini

9 Mayıs Salı Haritalı Hava Durumu Tahmini

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, kamu haberlerinden, yerel haberlerden, yaşam haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | İstanbul

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.