7 Mayıs ALES saat kaçta başlayacak, sınav kaç dakika sürecek?

7 Mayıs Pazar günü Türkiye genelinde tek oturumda gerçekleşecek olan ALES, saat kaçta başlayacak? ALES'e giderken adayların yanında götürmeleri zorunlu evraklar hangileridir? ALES kaö dakiak sürecek? İşte ALES ile ilgili son bilgiler.

Yayınlanma:
7 Mayıs ALES saat kaçta başlayacak, sınav kaç dakika sürecek?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) 7 Mayıs Pazar günü yapılacak.

Her yıl iki dönem yapılan ALES'in, yarın yapılacak olan bahar dönemi sınavına yüz binlerce kişi katılacak. ÖSYM tarafından Türkiye genelinde tek oturum üzerinden gerçekleşecek olan ALES, saatler 10.00'ı gösterdiğinde başlayacak. ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan ALES sınavında, YGS'de olduğu gibi 9.45 uygulaması olacak. Bu nedenle ÖSYM'nin Twitter adresi üzerinden bir uyarı yapıldı. Yapılan uyarıda adayların sınav başlamadan 15 dakika önce binalara giriş yapması istendi. Aksi taktirde 9.45'ten sonra gelen adaylar, sınavlara alınmayacaktır.

Saat Kaçta Başlayacak?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı, 7 Mayıs günü saatler 10.00'ı gösterdiğinde başlayacak. 9.45'e kadar adayların sınav merkezlerine giriş yapmış olmaları istenecek. Bu nedenle adayların üst arması gibi aşamalardan rahatlıkla geçmesi adına 9'da sınav merkezleri önünde hazır bulunmaları faydalı olacaktır.

Kaç Saat Sürecek?

ALES Bahar dönemi sınavı saat 10.00'da başlayacak ve adaylara soruları cevaplamaları için 180 dakika süre tanınacak.

Sınava Giderken Bulunması Zorunlu Olan Evraklar

ALES Bahar dönemi sınavına girecek adayların sınava giderken T.C. kimlik numaralarının yazılı olduğu kimlik ve ALES sınav giriş belgesini getirmeleri gerekmektedir. Sınav giriş belgesi, ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr adresi üzerinden edinecektir. Sınav giriş belgesi, okunaklı bir şekilde ve fotoğrafın net olması gerekmektedir.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, yerel haberlerden, eğitim haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.