8 Bin Maden İşçisini Kapsayan Toplu İş Sözleşmesi Görüşmeleri Başladı

Türkiye Taş Kömürü bünyesinde çalışmakta olan yaklaşık 8 bin işçi için toplu sözleşme görüşmeleri başladı. İşte görüşmelerde gelinen son durum ve detaylar.

Yayınlanma:
8 Bin Maden İşçisini Kapsayan Toplu İş Sözleşmesi Görüşmeleri Başladı

Zonguldak'ta maden işçileri için toplu sözleşme görüşmelerine başlangıç yapıldı.

Zonguldak'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ile Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) arasındaki 27'nci Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerine başlangıç yapıldı.

Kurumda çalışmakta olan yaklaşık 8 bin işçiyi ilgilendiren görüşmelerin ilk günün yapılan toplantıya, TTK Genel Müdür Vekili Ercan Gebeş, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikası Genel Sekreteri Erhan Polat ve işletme müdürleri katıldı. TTK Genel Müdür Vekili Ercan Gebeş, görüşmeler sonucunda yapılacak olan toplu iş sözleşmesinin, işçilerinde alın terinin karşılığını bularak ve kurumu da sıkıntıya sokmadan imzalanmasını dile getirdi.

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci, işçilerin hak ve hukuklarını savunmak adına ellerinden gelen tüm gayret ve çabayı görüşmeler boyunca ortaya koyacaklarını söyleyerek, "Biz üretmek, ülkemize kazandırmak ve kazanmak istiyoruz. Bu sözleşmenin ülkemize, milletimize, TTK'da çalışan kardeşlerimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Başarılı olacağımıza ve masadan da anlaşarak kalkacağımıza inanıyorum" sözlerini dile getirdi.

1 Ocak 2017-31 Aralık 2018 tarihleri arasını kapsayacak toplu iş sözleşmesinin ilk maddesinin kabul edildiği açılış oturumunda, görüşmelere 30 Mart Perşembe günü devam edilecek.

Maden işçisi haberlerinden,Taşeron haberlerinden, son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, ekonomi haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için Facebook sayfamızı beğenebilir ve grubumuza üye olabilirsiniz.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com | Zonguldak

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.