81.268 Personel Alımı Yapılacak! KPSS Şartlı ve KPSS Şartsız Memur Alımı Yayımlandı

Kpss şartlı VE Kpss şartsız olmak üzere memur alımları yapılacak. Toplam alınacak memur sayısı 81.268 olacak. Hangi pozisyonlarda memur alımı yapılacak? işte merak edilenlerle ilgili ayrıntılar..

Yayınlanma:
81.268 Personel Alımı Yapılacak! KPSS Şartlı ve KPSS Şartsız Memur Alımı Yayımlandı

Memur hayali olmak için gün sayanları sevindiren haberler peş peşe gelmeye devam ediyor. Türkiye İş Kurumu toplamda 81.268 personel alımı yapılacak olduğunu duyurdu. Üstelik alımlara göz atıldığınd alım yapılacak yere bağlı olarak KPSS şartlı ve KPSS şartsız şekilde olacak. Ayrıca personel alımlarında kurum dışı işçi alımları da yapılacak. Adayların dikkat etmesi gereken noktalardan biri de yapılacak personel alımlarında KPSS Şartı var mı yok mu diye bakması gerekiyor.

23.jpg

Kamu Memur Alımları Yapılacak Toplam Alım Sayısı 81.268 Personel Olacak

Kamu memur alımları yapılmaya devam edilecek. Toplam memur sayısının 81.268 olduğu açıklandı. Tabi ki personel alımlarının açıklanmasının ardından merak edilen konulardan biri de hangi pozisonlarda personel alımı yapılacak olduğu oldu. Buna göre Türkiye İş Kurumu tarafından KPSS şartlı ve KPSS şartsız olmak üzere alım yapılacak güncel kadroları da yayımlandı. Alım yapacak kurumlarla ilgili bir inceleme yapıldığında İzelman, Kültür Bakanlığı personel alımı, Adalet Bakanlığı memur alımı, Milli Eğitim Bakanlığı müfettiş yardımcılığı sınavı, AFAD, Kızılay, Tarım ve Orman Bakanlığı memur alımları yapılmış olacak.

222.jpg

Personel Alımlarında KPSS Şartı Var Mı?

Personel alımlarının yapılacağı ve toplamda 81.268 personel alımının yapılacak olduğuna dair bilginin verilmesinin ardından başvuru yapacak olanlar tarafından en çok merak edilen konulardan biri de KPSS şartı olup olmadığı geldi. KPSS şartı var mı diye mercek altına alan ilgili adayların, kuruma bağlı olarak şartların değişmiş olduğunu fark edecek. Bazı kurumlar personel başvurusu yapacak olanlardan herhangi bir KPSS puan şartı aramazken, bazıları da KPSS şartlı olarak ilanlarına yer veriyor. Fakat genellikle açılan ilanlara bakıldığı zaman KPSS şartlı olduğu da dikkatlerden kaçmıyor. En az 60 ve üzeri KPSS puan şartıyla alımların yapıldığını söylemek mümkün.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.