9 Avrupa Ülkesine girişler yasaklandı

Tüm dünyayı etkisi altına alan Corona virüsü ortaya çıktığından beri çok sayıda şirket ile birlikte Türk Hava Yolları uçuş seferlerini durdurdu. Türkiye tüm kapılarını 9 Avrupa ülkesine 08.00 itibari ile kapattı.Yasak...

Yayınlanma:
9 Avrupa Ülkesine girişler yasaklandı

Tüm dünyayı etkisi altına alan Corona virüsü ortaya çıktığından beri çok sayıda şirket ile birlikte Türk Hava Yolları uçuş seferlerini durdurdu. Türkiye tüm kapılarını 9 Avrupa ülkesine 08.00 itibari ile kapattı.

Yasak getirilen ülkeler şöyle, Almanya, İspanya, Fransa, Norveç, Danimarka, Belçika, Avusturya, İsveç, Hollanda olarak bildirildi.

Kovid - 19 salgınının başta İtalya olmak üzere Avrupa Ülkelerine hızla yayılarak can kayıplarına sebep olduğu belirtilen, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri kapsamında hastalığın hızla yayıldığı İspanya, Fransa, Almanya, Avusturya, Norveç, Danimarka, Belçika, İsveç, Hollanda ile ilgili bazı tedbir aldıklarını ifade etti.

İçisleri Bakanlığı, 81 İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı , Göç idaresi genel Müdürlüğü, 81 İl valiliği ve Hudut Mülki İdari Amirliklerine İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu İmzalı Genelge gönderdi.

Bakanlığın 81 İle gönderdiği genelgede Hudut kapılarında alınacak önlemler şu şekilde sıralandı

  • Alınan Ülke Vatandaşları ile son 14 gün içerisinde bu ülkelerde bulunan 3. ülke vatandaşları 14.03.2020 tarihinden itibaren alınmayacak.
  • Belirtilen Ülkelerin vatandaşlarının Türkiye'den çıkışlarında bir sorun yaşanmayacak.
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olanların bu Ülkelere çıkışı durduruldu.
  • Sağlık Bakanlığınca Belirlenen Usul ve esaslara göre Muayene, Kontrol 14 günlük gözetim ve gerekli hallerde karantina işlemleri yapılacak.
  • İçişleri Bakanlığı İllere gönderdikleri genelge ile söz konusu tedbirlere ilişkin gerekli çalışmaların ivedilikle yapılmasını ve konunun ilgili birim Amirleri, Valiler, Kaymakamlar ile diğer sıralı sorumlu amirler tarafından takip edilerek uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi istenildi.                            Ulaştırma ve Alt yapı bakanlığı olarak bu tehlikeden Korunmak için tedbirler aldıkları aktaran Turhan şunları söyledi,                                                                                                                    Hava yolu Taşımacılığı 3 Şubattan İtibaren Çin'le 23 Şubattan İtibaren İran 'la 29 Şubattan itibaren Irak, İtalya, Güney  Kore ile yapılan uçuşlara yasak getirilmiştir. Halen bu ülkelerden Ülkemize uçuş yapılmamaktadır. sadece Kendi Vatandaşlarını Almak Üzere uçakların boş gelmesine müsade edilmiştir. Şimdi de ,Almanya Fransa Hollanda, Belçika,İspanya, Norveç , Avusturya İsveç, Danimarka sabah saat 08.00 'dan itibaren 17 Nisan Tarihine kadar durdurulacaktır. Bu Tarih Sağlık Bakanlığı'nın kararı ile ileri ya da geri alınabilir.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.