97/2 Askerlik Yerleri 2017 (Askerlik Yeri Öğrenme 2017) E Devlet ile Askerlik Yeri Öğrenme

Binlerce gencin büyük bir merakla beklediği 97/2 celp dönemi askerlik yerleri bugün açıklanıyor. Peki askerlik yeri nasıl öğrenilir? E devlet üzerinden askerlik yeri öğrenme işlemi nasıl yapılır? İşe askerlik yeri öğrenme sayfası.

Yayınlanma:
97/2 Askerlik Yerleri 2017 (Askerlik Yeri Öğrenme 2017) E Devlet ile Askerlik Yeri Öğrenme

97/2 celp dönemi kapsamında askere gidecek olan gençler, vatani görevlerini yerine getirecekleri yerin açıklanmasını büyük bir heyecanla bekliyor. Mayıs ayı itibariyle askerliklerine başlayacak olan gençler, Milli Savunma Bakanlığının yapması beklenen açıklamayı bekliyor.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından daha önce yapılan açıklamada 97/2 celp döneminde gençlerin askerlik yerlerinin 14 Nisan günü açıklanacağı belirtilmişti. Ancak bu tarih, sorun çıkması durumunda Bakanlık tarafındna ertelenebilir.

Er adayları, 97/2 celp döneminde askerlik hizmetlerini nerede yapacaklarını E Devlet sistemi üzerinden öğrenebilecekler. E Devlet şifresi olamayan gençler ise, T. C. kimlik numaraları ile PTT şubelerinden şifrelerini öğrenebileceklerdir. E Devlet şifresini alan ve mevcut E Devlet şifresi olan gençler, aşağıda bulunan bağlantı adresi üzerinden açılan sayfada T. C. kimlik numaraları ve E Devlet şifreleri ile askerlik hizmetlerini nerede yapacaklarını öğrenebilecekler.

Öte yandan E Devlet sisteminde zaten olan gençler, sağ üst kısımda bulunan kutucukta askerlik yerlerini sorgulaya bileceklerdir. Kutucuk içerisine kısa dönem askerler 'Yedek Subay Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama', uzun dönem askerler ise 'Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama' kelimelerini yazdıktan sonra, karşılarına çıkacak olan linke tıklayın. Bundan sonra ise eğer açıklanmışsa askerlik hizmetinizi nerede yapacağınızı öğreneceksiniz.

E DEVLET ÜZERİNDEN 97/2 ASKERLİK YAPACAĞINIZ YERİ ÖĞRENMEK İÇİN LÜTFEN TIKLAYIN

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, kamu haberlerinden, sıcak gelişmelerden, yerel haberlerden, asker haberlerinden, kamu haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber'i tıklayın.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.