AB Parlamento Başkanından 'İdam Gelirse AB Süreci Nasıl Olur?' Sorusuna Cevap

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Bild am Sonntag gazetesine Türkiye'de idam geri gelirse, AB'ye üyelik süreci bundan nasıl etkilenir? sorusuna cevap geldi. İşte o açıklamalar.

Yayınlanma:
AB Parlamento Başkanından 'İdam Gelirse AB Süreci Nasıl Olur?' Sorusuna Cevap

Darbe girişimi sonrasında demokrasi nöbetlerinde halk tarafından tezahüratlar yapılarak istenen idam cezasının gündeme gelmesi sonrasında AB'den, konu ile ilgili bazı açıklamalar geldi.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Türkiye’de idamın yeniden getirilmesinin kırmızı çizginin aşılması anlamına geleceğinin altını çizerek, bunun üyelik görüşmelerinin sonu olacağını dile getirdi. Bild am Sonntag gazetesine konu ile ilgili demeç veren Parlamento Başkanı Schulz, Türkiye’deki güncel gelişmeleri değerlendirdi.

İdam Gelirse AB Üyeliği Görüşmeleri Sona Erer

“Türkiye idam cezasını yeniden getirirse, bu durumda üyelik görüşmeleri sona erer” diyen Schulz, idamın üyelik görüşmeleri için kırmızı çizgi olduğunun altını çizdi. Buna gerek kalmamasını umduğunu kaydeden Schulz, Türkiye ile ilişkilerin sürdürülmesinden yana olduğunu dile getirdi.

Yardım Etme Gibi Bir Şansımız Kalmaz

Schulz açıklamasının devamında ise “Türkiye ile ilişkileri durdurursak, muhalefet ve gözaltına alınanlara yardım etme şansımız kalmaz” diyen Schulz,” Bu nedenle diyaloğun sürdürülmesinden yanayım” ifadelerini kullandı.

Muhalefete ve gazetecilere yönelik tutumu da eleştiren Schulz, ekonomik yaptırım seçeneğini gündeme getirdi. Schulz,” Türkiye’deki durumun devam etmesi halinde, Avrupa Birliği olarak ekonomik yaptırımlar dahil, bazı önlemleri düşünmek zorunda kalacağız. Yıl sonuna kadar Türkiye’nin de üye olduğu gümrük birliğinin reforme edilmesi gerekiyor. Muhalefet milletvekilleri ve gazetecilerin tutuklanmasının ardından gümrük birliğinin genişletilebileceğini düşünemiyorum” dedi.

Gündem haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.