ABD İle İsrail Arasında Gerginlik! Bakanın Skandal Çağrısını Reddetmesini İstedi

ABD ve İsrail arasında skandal bir olay yaşandı. Filistin’e ait olan bir kasabanın dünyadan silinmesi gerektiğini söyleyen İsrail Maliye Bakanına, ABD Dışişleri Bakanından sert uyarı geldi.

Yayınlanma:
ABD İle İsrail Arasında Gerginlik! Bakanın Skandal Çağrısını Reddetmesini İstedi

İsrail Maliye Bakanı Smotrich, Filistin’e ait olan kasabanın dünyadan silinmesiyle ilgili açıklama yaptı. İsrail Maliye Bakanı tarafından böyle bir açıklama yapılmasından sonra ABD Dışişleri Bakanlığı sessiz kalmadı. ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail Maliye Bakanı Smotrich’in sözlerinden sonra Başbakan Netanyahu’nun bu skandal sözlere el atması gerektiğinin çağrısında bulundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı, bu skandal sözleri doğru şekilde karşılamazken bir an önce Başbakan Netanyahu’nun da reddetmesi gerektiğiyle ilgili çağrıda bulundu. Washington cephesinden ani tepki gösterilmesi, gazete manşetlerine de taşınmasına neden oldu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Çağrısı Manşetlere Taşındı!

İsrail Maliye Bakanının Filistin kasabasına dair yaptığı skandal sözlere Washington’dan tepki geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından skandal sözlere karşı ani çıkış yapılması da gazete gündeminde genişçe yer almasına neden oldu. Gazete manşetlerinde yaşanan sert çağrı taşınırken pek çok başlıklarla kamuoyuna paylaşım yapıldı. Yaşanan bu hadiseden sonra gazete manşetlerinde neler olduğuyla ilgili inceleme yapıldığında ABD’nin İsrail Maliye Bakanını azarlamış olduğuna vurgu yapıldı.

Washing’ton cephesinden sert çıkış gelmesinden sonra Maariv’de ‘’ABD’den Smotrich’e Saldırı’’ diye başlık attı. Günün bombası olarak ele alınan skandal olaylarından biri olurken, Başbakan Netanyahu’dan nasıl bir açıklama yapılacak olduğu merak konusu.

En Yakın Temsilcisi Washington’dan Beklenmeyen Tepki!

En yakın temsilci olan Washington’dan beklenmeyen bir tepkinin görülmesi şaşkınlığa sebebiyet verdi. Filistin’in bir kasabasında iki İsrail’li kardeş arabada otururken, Filistin’li olduğu düşünülen bir kişi tarafından saldırıya uğraması İsrail Maliye Bakanı tarafından da sert sözler ifade etmesine neden olmuştu. Filistin’deki yaşanan olay sonrasında, İsrail Maliye Bakanı Filistin’in o kasabasına işaret ederek dünyadan tamamen yok edilmesi gereken bir yer demişti.

İsrail Maliye Bakanı kısa bir süre öncesinde yaptığı skandal yaratmaya neden olacak açıklamasından sonra hiç beklenmeyen bir gelişme yaşandı. Washington, bu sözlere duyarsız kalmayarak isteğin reddedilmesi gerektiğini söyledi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.