ABD-İran Arasında Savaş mı Çıkacak? ABD ve İran'ın Birbirine Uyguladığı Yaptırımları Artıyor | Son Dakika

İran ile ABD arasında son günlerde yaşanan gerginlik, gün geçtikçe daha da artıyor. Gerginliğin bu kadar artması 'acaba bir savaş mı çıkacak?' sorusunu akıllara getiriyor. İşte iki ülke arasında uygulanan son yaptırımlar ve yapılan açıklamalar.

Yayınlanma:
ABD-İran Arasında Savaş mı Çıkacak? ABD ve İran'ın Birbirine Uyguladığı Yaptırımları Artıyor | Son Dakika

ABD ile İran arasında son dönemlerde yaşanan gerginlik, Başkanlığa Doald Trump'ın gelmesinin ardından iyice arttı. Karşılıklı söz düelloları ile başlayan tartışmalar vize yasaklarına, ambargolara ve ciddi yaptırımlara dönüşmeye başladı. Tüm bu tartışmalar sonrasında akıllara gelen ilk soru ise ABD ile İran arasında savaş mı çıkarak? sorusu oldu.

ABD'den İran'a Yaptırımlar

ABD Hazine Bakanlığı, hafta içinde balistik füze denemesi yapan İran'a yönelik yeni yaptırım kararları aldı.

Trump yönetimi, İran'ın yaptığı füze denemesinin ardından, yeni yaptırımları devreye soktu. Donald Trump yönetimi İran ile ilgili, bazıları Çin, Lübnan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde olmak üzere 13 kişiye ve 12 kuruma yeni ekonomik yaptırım uygulama kararı aldı.

İran'dan Misilleme Ambargolar Geldi

ABD’nin, İran’ın füze programına katkı sunduğu gerekçesiyle bazı İranlı şirket ve kişilere yaptırım kararı almasına Tahran’dan dakikalar içinde misilleme geldi. Tahran teröre destek veren bazı ABD’li şirket ve kişilere ambargo uygulayacağını açıkladı.

İran Dışişleri Bakanlığı, “Bölgedeki terör örgütlerinin oluşumunda, desteklemesinde veya savunmasız insanların öldürülmesinde rolü olan bazı ABD’li şirket ve kişiler hakkında ‘yasal kısıtlamalar’ uygulayacağını” duyurdu.

Yaptırım kapsamına alınacak kişi ve şirketlerin isimlerinin daha sonra açıklayacağını kaydedildi.

Kararı, ABD’nin bugün aldığı yaptırım kararına karşılık aldığını belirten Dışişleri Bakanlığı, “ İran, vize kısıtlamasında olduğu gibi halkının menfaatlerini hedef alan her türlü eyleme uygun karşılık verecek” ifadelerine yer verdi.

ABD Hazine Bakanlığı, bugün İran'ın balistik füze programına katkı sunduğunu öne sürdüğü 13 kişi ve 12 firma hakkında yaptırım kararı almıştı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.