ABD Başkanlık Seçimlerinde Son Durum - Trump Önde Gidiyor

ABD'de Başkanlık seçimleri bugün yapılırken, Başkan adayı Dolald Trump telefonla bağlandığı bir televizyon programında oy sayımları sırasında alenen hile yapıldığını iddia etti. İşte bölgeden alınan son dakika bilgileri.

Yayınlanma:
ABD Başkanlık Seçimlerinde Son Durum - Trump Önde Gidiyor

ABD Vatandaşları, 45' inci Başkanlarını seçmek üzere sandık başına gittiler.

Amerika Birleşik Devletleri'nde seçim heyecanı başladı. ABD Vatandaşları, 45' inci Başkanlarını seçmek için sandık başına gitti ve oy verme işlemi başladı. Seçimde iki isim bir biri ile yarışacak. Bunlar, Demokrat Partili aday Hillary Clinton ile Cumhuriyetçi Partili aday Donald Trump. İki dev ismin çekiştiği başkanlık yarışı için Türkiye saati ile 14:00'da sandık başına giden Amerikalılar, bazı bölgelerde uzun kuyruklar meydana getirdi. Seçimlerde 100 milyona yakın seçmenin 6 ayrı zaman dilimi içerisinde oy kullanacağı, bu nedenle oyların sayılma işleminin çarşambaya gününe kadar süreceği yapılan ilk açıklamalar arasında. Yıllardır ilk kez iki başkan adayının da seçim merkezlerinin New York'ta olması, kentte güvenlik önlemlerinin en üst düzeye çıkarılmasına sebep oldu.

Trump'ın Oğlu Oy Pusulasını Sosyal Medyada Paylaştı

ABD Başkan adayı Donald Trump'ın oğlu Eric Trump, babasına oy verdiği seçim pusulasını sosyal medya hesabı twitter üzerinden paylaştı. Bu paylaşım üzerine, seçim kurallarını ihlal ettiği için Eric Trump tepki gördü. New York yasalarına göre, seçmenlerin herhangi bir aday adına sandık başında propaganda yapmaları yasak. Yasalara göre, adaylardan biri adına sözlü, yazılı şekilde ya da herhangi bir simgeyle propaganda yapabilmek için sandık bölgesinden en az 30 metre uzaklıkta bulunmak gerekiyor.

Slogan Atanlar Gözaltına Alındı

Aynı yasaktan dolayı, New York'un Manhattan semtinde bir okulda oy kullandıktan sonra üstlerindeki giysileri çıkararak Donald Trump karşıtı sloganlar atan iki kadın, polis tarafından gözaltına alındı.

Trump: "Eğer Az Farkla Kaybedersem..."

Oy sayma işlemleri sırasında alenen hile yapıldığını, telefonla katıldığı bir televizyon programında sözyleyen Donald Trump, seçimi az farkla kaybetmesi durumunda mahkemeye başvuracağını belirtti.

ABD Başkanlık Seçimi Sonuçlarında Son Durum

ABD Başkanlık yarışında, oyların kullnıldığı 50 Eyalettin 44'ünde resmi olmayan sonuçlar açıklanmaya başlandı.

Açıklanan resm olmayan sonuçlara göre, Cumhuriyetçi Partili aday Donald Trump 26, Demokrat Partili aday Hillary Clinton ise Washington DC ilebirlikte 18 eyalette seçimleri kazanmayı başardı.

Trump bu eyaletlerden 244, Hillary Clinton da 215 delege çıkarmay başardı. Delege sayısında 270 sayısını bulann aday seçimleri de kazanmış olacak.

5Haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.