ABD’de Panik! Beyin Yiyen Amip Ölüme Sürüklüyor

Amerika Florida Eyaletinde beyin yiyen amip paniği yaşandı. Beyin yiyen amipten dolayı bir kişinin hayatını kaybetmiş olduğu duyuruldu.

Yayınlanma:
ABD’de Panik! Beyin Yiyen Amip Ölüme Sürüklüyor

Dünyada sürekli sarsıcı bazı olaylar yaşanmaya devam ediyor. Onlardan biri de ABD’de Florida kentinde amip tehlikesi.. Bölgede yaşayan bir kişi beyin yiyen amipten dolayı yaşamını yitirmek zorunda kaldı. Hayatını kaybeden kişinin kim olduğuyla ilgili henüz bir kimlik açıklaması yapılmazken, Florida kentinde meydana gelen amip vakası korku saçtı.

Beyin yiyen amipten dolayı bir kişinin hayatını kaybetmesi yerel halk tarafından paniğe kapılmasına neden oldu. Birdenbire ortaya çıkan amip tehlikesi, halktaki tedirginliği daha fazla artırdığı gibi nasıl bir önlem alınması gerektiğiyle ilgili sorgulamalar yapılmaya başlandı.

Eyaletin Güneybatısında Amip Vakası!

Yetkili kişilerden yaşanan amip tehlikesinden sonra açıklama gelirken, eyaletin güneybatısında can kaybına neden olan amip’in nedenleri hakkında bilgi verildi. Korku saçmaya neden olan amiple ilgili sinüslerin musluk suyuyla temizleme sırasında amip kapma durumunun olabileceği söylendi. ABD Hastalık, Kontrol ve Önleme merkezi amiple ilgili uyarılarını yaparken, amip bulaşan kişilerin hayatını devam etme oranı son derece düşük olduğu söylendi.

Amipe yakalanan kişi hastaneye kaldırılarak kurtarılmaya çalışılsa da hayatını kaybetmek zorunda kalmıştı. Bu haberin duyulmasının ardından yerel halk endişeye kapıldı. Diğer yandan yaşanan olay sonrasında eyalet yetkilileri tarafından amip suya nasıl bulaşmış olduğuyla ilgili araştırmalar yapılmaya devam ediliyor.

İnsan Vücuduna Girince Öldürüyor!

Son derece tehlikeli ve aynı zamanda tek hücreli özelliğe sahip olan amip, insan vücuduna girmesiyle ölüme sürüklüyor. Amip, insan vücuduna girdiği zaman kişinin kurtulma ihtimali bir hayli düşük. Bu nedenle öldürücü bir tehlike olarak adlandırılan amip, Güney eyalette bir kişi tarafından görüldü. Amip tehlikesine yakalanan kişi her ne kadar kurtarılmak için hastaneye götürülerek tedavi altına alınsa da ne yazık ki yaşama daha fazla tutunamadı. Fakat ağız yoluyla amip alındığı zaman, mide asitleri tarafından yok edilme durumu var. Amip, vücuda nasıl bulaştığı ölüm ve kalım arasında ince bir çizgi olmasına neden oluyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.