ABD’den Rusya’ya Yaptırım Gelmeye Devam Ediyor! Sırada Akıllı Telefon Var

ABD’nin Ukrayna’nı destekleyici yanları biliniyor. Bu nedenle Rusya’ya karşı da yaptırımları devam ediyor.

Yayınlanma:
ABD’den Rusya’ya Yaptırım Gelmeye Devam Ediyor! Sırada Akıllı Telefon Var

ABD’den Rusya için yeni bir yaptırım daha geldi. Akıllı telefon yasağını devreye sokan Amerika, Rusya’ya tepkisini koymaya devam ediyor. Amerika ile Rusya arasındaki münasebetin her geçen gün daha da fazla gergin bir sürece doğru gitmeye başlamış olduğu görülüyor.

Rusya’nın Ukrayna’ya işgal girişimi yapması başta ABD olmak üzere diğer ülkeler açısından da tepki çekmesine neden olmuştu. Bu durum tüm dünyadaki dengelerin de alt üst olmasına neden oldu. ABD’nin Rusya’ya karşı tepkisi devam ederken bazı telefonlarda yasak olarak listeye eklenmeye başlandı.

Akıllı Telefonların Rusya’ya İhracatı Engellendi!

ABD ve Rusya arasındaki gerilim de her geçen gün daha fazlşa artıyor. Rusya’nın gerginlik seviyesi sadece Ukrayna ile sınırlı kalmadığı gibi diğer yandan Amerika’yı da etki altına almaya neden oldu. Öyle ki ABD ile Ruslar arasındaki kriz her geçen süre zarfında daha fazla büyümeye başladı. İpler kopma noktasına geldi.

ABD’den Rusya ile ilgili olarak yeni bir karar daha çıktı. Alınan yeni kararın ne diye bakıldığında Rusya’ya akıllı telefon ihracatının yasaklanmasına karar verdi. Verilen bu karar sonrasında iki ülke arasında kopma noktasına gelen durumların hangi boyuta tırmanacak olduğu da soru işaretine döndü.

Rusya ve Beyaz Rusya’ya Telefon Tedarik Kısıtlaması

Yaklaşık 1 yıldır Ukrayna ve Rusya arasında savaş gerginliği sürüyor. Özellikle Ruslar tarafından başlatılan işgal girişimi tüm dünyada yankı bulmasına ve pek çok ülke tarafından yaptırıma sebebiyet vermişti. Öyle ki yaptırım yapan ülkeler arasında Ukrayna Hükümeti ile yakın ilişki içerisinde olan Rusya’nın da olduğunu söylemek mümkün.

Alınan karar doğrultusunda Rusya’ya akıllı telefon ihracatı yapılmayacak. Ayrıca düzenlemeye göre de 300 dolardan büyük bir değere sahip olan akıllı telefonlarla ilgili olarak bir ihraç durumu olmayacak. Birçok konuda yaptırım yoluna başvuran Amerika Birleşik Devletleri Ruslar için şimdilerde de akıllı telefonlarla ilgili olarak ihraç kısıtlaması getirdi. Bu durum iki ülke arasındali gerilimi daha fazla arttıracak.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.