AB’den Rusya İçin Yeni Yaptırımlar Gündemde!

AB ülkeleri, Ukrayna-Rusya savaşı başladığı andan itibaren Rusya’ya amborgo koymuştu. Rusya’ya yönelik ticaret yasakları yapılmıştı. AB’den Rusya için yeni yaptırımların gelmesi gündemde.

Yayınlanma:
AB’den Rusya İçin Yeni Yaptırımlar Gündemde!

AB’den yeniden Rusya’ya karşı yaptırımlar olabilir. Özellikle Rusya açısından önemli olan hem sivil hem de askeri alanda kullanabilecek olduğu ürün ve teknoloji ithalatlarına dair ambargo durumu söz konusu. İnsansız hava aracını Rusya tarafına gönderen ülkelere kısıtlama getirilme durumu var.

Rusya’ya teknolojik ürünlerle ilgili kısıtlamalar yapılacak. Yapılacak yasaklara bakıldığında hem sivil hem de askeri alanda olacak. İsveç AB dönem başkanı yeni bir yaptırımla ilgili olarak açıklamalara yer verdi. Sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımında Rusya’ya karşı 10. yaptırım paketinin de kabul edilmiş olduğunun bilgisini verdi.

14.jpeg

Yeni Yaptırım Paketleri Kabul Edildi!

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı daha da yenilgiye uğraması ve güçlenmemesi için sürekli yaptırımlar yapılmaya devam ediliyor. Şimdiye kadar Rusya tarafına pek çok konuda yaptırımlar yapılmıştı. Yeni bir yaptırım paketinin daha gündemde olduğu belirtildi. Buna göre Rusya tarafına yapılacak 10. yaptırım paketi de onaylarken, Rusya’nın satın alabileceği teknolojik ürünlerle alakalı olarak kısıtlamalar getirilmeye başlanmış olacak. Buna göre Rusya tarafından bir hayli önemli olacak İnsansız hava aracı (İHA’ların Rusya’ya yollanmasıyla ilgili bir yasaklama durumu olacağı açıklandı.

Yeni Yaptırımlarla İlgili Çok Detay Verilmedi

İsveç AB dönem başkanı Rusya’ya karşı yapılacak yaptırımların doğruluğunu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasıyla da teyit etmemizi sağladı. Fakar Rusya’ya yapılacak yaptırımlarla ilgili net bir bilgi vermedi. Fakat yeni yaptırım paketinin detayına inildiğinde daha çok Rusya’nın işine yarayan İHAlarla ilgili olduğu düşünülüyor. 11 Milyar Euro’yu aşan ürünlerle ilgili olarak ihracat yasaklaması yapılacak olduğunu söyledi.

13.jpg​​​​​​​


Elektronik özel araçlardan, motor parçaları, vinç, anten gibi Rus ordusunun ihtiyaç duymuş olduğu tüm elektronik ve teknolojik parçalarla ilgili bir yasaklama durumu söz konusu olacak. Buna göre yeni onaylanan 10. yaptırım paketi sonrasında Rusya, askeri ordusunun ihtiyaç duyacak olduğu teknoloji ürünlerini alma konusunda sıkıntı yaşayacak. Çünkü teknolojik ürün gönderimi yapan ülkeler kısıtlanacak.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.