ABD'li Araştırmacılar Uyardı!! Kuzey Kutbunda Sıcaklık 20 Derece Arttı

Amerikalı Araştırmacılar, Kuzey Kutbunda yaptıkları araştırmalarda sıcaklığın normal seviyesinin çok üstünde olduğunu açıkladı.

Yayınlanma:
ABD'li Araştırmacılar Uyardı!! Kuzey Kutbunda Sıcaklık 20 Derece Arttı

Amerika Birleşik Devletlerinden bazı açıklamalar geldi. ABD'li araştırmacıların yaptığı son dakika açıklamasında, Kuzey Buz Denizinin büyük bir bölümünde sıcaklıkların normalden daha yüksek olduğu ve bu durumun küresel ısınma açısından riskli bir durum halini aldığını belirtti. Araştırmacılar, Kuzey Kutbunda sıcaklıkların 20 derece arttığı belirtildi.

ABD basınından The Washington Post gazetesinde yer alan haberine göre, Amerikalı araştırmacılar Kuzey Kutbundaki bu denli yüksek sıcaklık değerlerini ‘‘akıl almaz’’ olarak değerlendirerek bunu Kuzey Kutbundaki buz kütlesinin incelmesi ile güneyden kuvvetli rüzgarlarla gelen sıcak havaya bağlıyorlar.

Danimarka Meteoroloji Enstitüsü ise geçtiğimiz hafta 80.derece kuzey enleminde yaptığı ölçümlerde sıcaklığın normalde sıfırın altında 25 derece olması gerekirken eksi 5 derece olarak tespit edildiğini kamuoyu ile paylaşmıştı.

The Washington Post gazetesinde yer alan son dakika bilgisine göre, gazete başvurduğu bilim insanları da Kuzey Kutbu’ndaki ısınmayı aşırı bulduklarını belirttiler.

Norveç Kuzey Üniversitesi profesörlerinden iklim araştırmacısı Grete Hovelsrud kutuplardaki iklim değişikliklerinin günümüzde bilim insanlarının öngörülerinden çok daha büyük ve hızlı gerçekleştiğini belirtip ‘‘Yapılması gereken tek şey var. O da sera gazları salınımını durdurmak’’ diye konuştu.

Küresel Isınma Nedir?

Küresel ısınma, başlıca atmosfere salınan gazların neden olduğu düşünülen sera etkisinin sonucunda, Dünya üzerinde yıl boyunca kara, deniz ve havada ölçülen ortalama sıcaklıklarda görülen artışa verilen isimdir.

Gündem haberlerinden, dünya haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber'i takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.