ABD'li Senatör TikTok'un Tamamen Yasaklanmasını İstedi

Ulusal İstihbarat Komitesi üyesi olan senatör Michael Bennet, TikTok’un ABD genelinde tamamen yasaklanması gerektiğini savundu. Bu uygulamanın, Çin’in yeni silahı olabileceğini ve ulusal güvenlik açısından tehdit oluşturabileceğini dile getirdi.

Yayınlanma:
ABD'li Senatör TikTok'un Tamamen Yasaklanmasını İstedi

Son yıllarda ABD’nin Çin’e karşı geliştirmiş olduğu olumsuz bakış açısı hızla artıyor. Bu bakış açısı TikTok özelinde çok daha sert bir şekilde kendisini gösteriyor. Bilindiği gibi devlet kurumlarındaki cihazlardan TikTok’a giriş tamamen yasaklanmıştı. Ancak bu yasağın daha da genişlemesi gerektiğini savunan isimler var.

ABD’li senatör Bennet, Çinli uygulamanın veri güvenliği açısından tehdit oluşturabileceğini her fırsatta dile getiriyor. Birkaç ay önce TikTok’un veri paylaşımına dair yaptığı değişikliklerle, verilerin artık Çin’deki çalışanlarla paylaşılacağı açıklanmıştı. Bu açıklama da Bennet’in böyle bir çağrı yapmasının nedeni olarak görülüyor.

Apple ve Google’a TikTok için Çağrı Yapıldı

İstihbarat Komitesi üyesi olan Colorado senatörü Bennet tarafından senatoya bir mektup sunuldu. Sunulan mektupta TikTok’un Çin Komünist Partisi tarafından kullanılan ve fonlanan bir silah olduğu iddia edildi.

1596566611222-tik-tok-us.jpg

Çinli uygulamanın ABD’de yaygın şekilde kullanıldığını ve bu durumun neredeyse ülkenin üçte birinden veri toplaması anlamına geldiğini ifade etti. Toplanan verilerle Çin’in istediği manipülasyonu yapabileceği öne sürüldü. Bennet tarafından ortaya atılan bu iddialara ilişkin herhangi bir kanıt sunulmadı.

Senatoya gönderilen mektup sonrasında Bennet, Google ve Apple’a da çağrı yaparak TikTok hakkındaki endişelerini dile getirdi. Bu şirketlerden, TikTok uygulamasını mağazalarından kaldırmalarını istedi.

TikTok meselesinin sadece ABD’nin sorunu olmadığını, bunun küresel çapta büyük bir problem olduğunu dile getiren Bennet, Forbes’a da benzer açıklamalar yaptı

ABD’deki TikTok karşıtı açıklamaların artması, yakın zamanda bu alanda radikal kararlar alınabileceğinin işareti olarak kabul ediliyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.