ABD'nin Suriye'yi Vurmasına Dışişlerinden Flaş Açıklama Geldi

Dışişleri Bakanlığından yapılan son dakika açıklamasında ABD'nin Suriye rejim güçlerine yaptığı operasyona yönelik değerlendirme yapıldı. İşte yapılan açıklama.

Yayınlanma:
ABD'nin Suriye'yi Vurmasına Dışişlerinden Flaş Açıklama Geldi

Geçtiğimiz gün rejim güçlerinin İdlip'e kimyasal saldırı gerçekleştirmesi sonucu Amerika Birleşik Devletleri tepki göstermiş ve askeri müdahalede bulunulacağını söylemişti. Bu açıklama sonrası beklenen müdahale geldi ve ABD bugün Şayrat'ta bulunan rejim güçlerine ait askeri üsse operasyon düzenledi. Bu operasyon sonra Dışişlerinden bir açıklama geldi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, "ABD'nin sabaha karşı rejimin Şayrat askeri üssüne yaptığı operasyonu son derece olumlu karşılamaktayız." ifadelerine yer verildi.

Dışişleri Çavuşoğlu açıklamasında, "Suriye rejiminin insanlık vicdanı önünde ve ilgili uluslararası kuruluşların tespitleriyle sabit, altı yıldır gerek konvansiyonel, gerek kimyasal silahlarla işlediği insanlık ve savaş suçlarının son örneğini teşkil eden Han Şeyhun kimyasal saldırısı sonrasında, ABD'nin sabaha karşı rejimin Şayrat askeri üssüne yaptığı operasyonu son derece olumlu karşılamaktayız. Benzer suçların cezasız kalmaması ve hesap verilebilirliğin tesis edilmesi yönünde atılacak adımlar Türkiye'nin tam desteğine sahip olacaktır.Rejimi halkına karşı sürdürdüğü terör ve toplu cezalandırma uygulamalarından alıkoyacak ve Suriye'de siyasi çözümün önünü açacak bir sürecin ilerletilmesi için 3 milyon Suriyeliyi barındıran bir ülke olarak uluslararası toplumla birlikte çalışmayı sürdüreceğiz." ifadelerine yer verdi.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.