Abdullah Gül'den beklenen açıklama geldi: "Hiç ciddiye almadım"

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yaptığı son dakika açıklamasında hakkında gündemde bulunan iddiaları ve Deniz Baykal'ın konuşmasını değerlendirdi. İşte Abdullah Gül'ün o açıklamaları.

Yayınlanma:
Abdullah Gül'den beklenen açıklama geldi: "Hiç ciddiye almadım"

Abdullah Gül'den beklenen açıklama geldi. 11. Cumhurbaşkanı Gül, İstanbul Esenyurt'ta Cuma namazı sonrası camiden çıkarken gazetecilere açıklarda bulunda.

Son günlerde adı sık sık gündemde anılan ve hayır cephesinin Cumhurbaşkanı adayı olacağı iddia edilen Abdullah Gül,  CHP Milletvekili Deniz Baykal'ın açıklamalarıyla ilgili, "Geçen günler bir siyasetçinin çeşitli kendi parti içi hesapları ve politikaları çerçevesinde yaptığı çeşitli taktikler o konuşmada beni de söz konusu etti. Açıkçası benimle ilgili söylenenleri hiç ciddiye almadım. Çünkü, daha önceden de biliyorum nasıl 367 meselelerinin nasıl ortaya çıktığını, bugünkü koşullara Türkiye'ye gelirken hangi şartlarda geldiğini. Dolayısıyla hiç ciddiye  almadım. Ama üzülerek görüyorum ki bazıları çok ciddiye almışlar. Hatta bazı arkadaşlar saygı seviyesini de aşarak neredeyse benim ne yapmam gerektiğini, söylemem gerektiğini nasihat edecek kadar ileri de gittiler. Buna çok üzüldüm" ifadelerini kullandı.

Deniz Baykal Ne Demişti?

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, geçtiğimiz gün katıldığı bir televizyon programında Abdullah Gül ile ilgili, “Şu an bir isim konuşmak doğru olmaz. Adayımız CHP’li olmayabilir. Adaylık için Abdullah Gül ismi gelirse ben ciddiye alırım. Varsa öyle bir niyeti değerlendirilir, çok gecikmemesi lazım. Şu ana kadar Abdullah Bey’den böyle bir talep gelmedi. Bu konuda bir temasımız olmadı.” ifadelerine yer verdi.

Son dakika haberlerinden haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.