Açığa alınan 9 bin 103 polisin açığa alınma nedeni açıklandı

Geçtiğimiz gün açığa alınan 9 bin 103 polisin açığa alınma nedenleri ortaya çıktı. İşte edindiğimiz son bilgiler ve polislerin açığa alınma nedenleri.

Yayınlanma:
Açığa alınan 9 bin 103 polisin açığa alınma nedeni açıklandı

Emniyet Genel Müdürlüğü geçtiğimiz günlerde bir son dakika açıklaması yaptı ve 9 bin 103 polisin meslekten açığa alındığını duyurdu. Yapılan açıklama sonrasında ise 9 bin 103 polisin neden açığa alındığı araştırılmaya başlanmıştı. Yeni Şakaf'ta yer alan habere göre emniyetteki Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) yapılanmasına ilişkin düzenlenen en kapsamlı operasyon, 17-25 Aralık darbe girişiminin planlayıcısı Kozanlı Ömer'den sonra emniyet imamlığına atanan şahsın, Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından yakalanmasıyla gerçekleşti. Şahıstan ele geçirilen bir SD kart, terör örgütü FETÖ'nün bugüne kadar açığa çıkmamış üyelerini gün yüzüne çıkardı.

Alınan son bilgilere göre adı açıklanmayan FETÖ imamından ele geçirilen 64 GB'lik hafıza kartının şifreli olduğu saptandı. Şifresi çözülen bu hafıza kartında ise örgütün gizli tutulan imamlarının adları bulunurken önceki gün açığa alınan 9 bin 103 polisin isimlerinin, zaaflarının, şantaj bilgilerinin ve bağlı bulundukları imamların isimleri ve diğer detaylar yer aldığı öğrenildi.

Açığa alınan isimlerin görünürde FETÖ ile bir bağlantısı bulunmadığı da edinilen son bilgiler arasında.

Son dakika haberlerinden haberdar olmak için 5haber.com adresini rakipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.