Açığa Alınan Öğretmenler İtiraz Dilekçesi ile Görevlerini İstiyor

FETÖ soruşturmaları kapsamında açığa alınan öğretmenler itiraz dilekçeleri ile görevlerini geri istiyor. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Açığa Alınan Öğretmenler İtiraz Dilekçesi ile Görevlerini İstiyor

Eğitim Sen ile KES İstanbul Şubeler Platformu üyesi, açığa alınan 96 öğretmen, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bir itiraz dilekçesi gönderdi.

Fethullahçı Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen ve birçok masum vatandaş ile emniyet personelinin şehit olduğu 15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonrasında ilan edilen 90 günlük OHAL kapsamında FETÖ üyesi kamu personelleri açığa alınmakta ve örgüt bağlantısı tespit edilen memurlar mesleklerinden ihraç edilmekte. Bu kapsamda birçok öğretmen de açığa alındı ve mesleklerinden ihraç edildi.Bu operasyonlar ve ihraç kararlarına ise tepkiler gelmeye başladı.

Eğitim Bir Sen ile KESK İstanbul Şubeler Platformu üyesi bir grup öğretmen ise bu kapsamda seslerini duyurmak için bir araya geldi. Sultanahmet Meydanı yakınlarında bulunan İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan 96 kişilik öğretmen grubu, bir itiraz dilekçesi yazdı ve bu dilekçelerini İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğüne iletti.

Bölgeye toplanan grup adına konuşma yapan KESK Platformu sözcüsü Sevtap Akdağ açıklamasında, açığa alınan öğretmen arkadaşları ile ilgili bir itiraz dilekçesi yazdıklarını ve bu dilekçelerini İl Milli Eğitim Müdürlüğüne vereceklerini belirtti. İtiraz dilekçelerini vermek adına bölgede toplandıklarını belirten Sözcü Akdağ, açıklamasında bir süreç başlattıklarını ve bu süreci, açığa alınan bütün arkadaşlarını, görevden alınan bütün öğretmenleri ve üyelerini geri alana kadar sürdüreceklerini belirtti ve son olarak hukuksuzluk karşısında kazanacaklarını belirtti.

Daha önceden bir grubun toplanacağını haber alan polis ekipleri ve TOMA, gösterinin olduğu bölgede hazır bulundu. Ancak grubun itiraz dilekçelerini vermesi ve bir konuşma yapması sonrası miting olaysız sona erdi.

Gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.