Açığa alınan on binlerce polis hakkında karar ne zaman verilecek?

Açığa alınan on binlerce polis, devam eden soruşturmanın sona ermesini ve haklarında kararın verilmesini bekliyor. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Açığa alınan on binlerce polis hakkında karar ne zaman verilecek?

Geçtiğimiz ay on bine yakın polis hakkında açığa alınmaları kararı verilmiş ve bunlarla birlikte açığa alınan polis sayısı on binlere ulaştı. Açığa alınan on binlerce polis, haklarında verilecek kararı beklemeye başladı.

Ele geçirilen bir FETÖ imamının üzerinde çıkan evraklarda adı geçen ve FETÖ'nün mahrem imamları şüphesiyle açığa alınan polislerin eklenmesiyle on binlerce polis açığa alınmış ve haklarında inceleme geçtiğimiz ay başlatıldı. Başlatılan inceleme devam ederken açıkta olan polisler, haklarında devam eden incelemenin bir an önce sona erdirilmesini ve kararın verilmesini istiyor.

Şarklar Açıklandı

Haklarında verilecek ihraç veya göreve dönme kararını bekleyen polislerin birçoğu için şark görevi geldi ve doğu görevlerini yerine getirecekleri bölgeler açıklandı. Şark görev yerlerinin açıklanmasının ardından açığa alınan polisler durumlarını merak ediyor. İlişik kesme tarihlerinin de yaklaşması ile polisler, Emniyet Genel Müdürlüğüne gözlerini çevirdi.

İhraç ve İade KHK'sı Gelecek mi?

Açığa alınan polislerden terör bağlantısı tespit edilenler hakkında ihraç kararı verilecek. Bu ihraçların Kanun Hükmünde Kararname ile verilmesi bekleniyor. Yayımlanması beklenen yeni KHK ile açıkta olan polisler için kararların açıklanması bekleniyor. Öte yandan açıkta olanların göreve dönmeleri ise kurum içinde tebliğ yöntemi ile olması bekleniyor.

7-8 Aydır Açıkta Bekleyen Polisler Var

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınan polislerden 7-8 aydır açıkta olanlar var. Sürecin bu kadar uzamaması ve terör bağlantısı olmayan masum memurlar hakında kararın verilmesi gerekmektedir.

5haber.com  | Ankara

ÖZEL HABER

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.