Açık cezaevinde olan mahkumlara evde korona izni verilecek

Açık cezaevinde kalan 70 bin mahkumun belli bir süreyle cezalarını evde çekmeleri panlanıyor. Koronavirüs önlemi nedeni ile cezaevlerinde kalan mahkümlara salgından korumak amacıyla belirli bir süre ceza evlerinde değil de evlerinde...

Yayınlanma:
Açık cezaevinde olan mahkumlara evde korona izni verilecek

Açık cezaevinde kalan 70 bin mahkumun belli bir süreyle cezalarını evde çekmeleri panlanıyor. Koronavirüs önlemi nedeni ile cezaevlerinde kalan mahkümlara salgından korumak amacıyla belirli bir süre ceza evlerinde değil de evlerinde kalmaları öngörüldü.

Yapılacak düzenleme açık cezaevlerinde kalan 70 bin kişiyi ilgilendiriyor. Salgın nedeni ile mahkumların belirli bir süre cezalarını evlerinde çekmeleri istendi. Salgının ortadan kalkması ile tekrar mahkumlar ceza evlerine dönecekler.

Açık cezaevlerine ait uygulama 30 mayıs 2020 tarihine kadar sürecek adalet bakanlığı gerekirse 2 ay daha uzatacak.

İlk olarak 30 40 bin mahkum serbest kalacak toplamda 100 bin 130 bin mahkumun tahliye edilmesi planlanıyor. İnfaz düzenlemesi ile mahkumların cezalarının indirim oranları da yeniden hesaplanacak. Tahliye süreleri tutanların ev hapsi sona erecek.  Ceza süresi dolmamış olanlar ise salgın geçtikten sonra açık cezaevlerine dönecek ve kalan cezasını burada çekecek.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.