Adalet Bakanlığı 2017 Yılının Hangi Dönemlerinde Personel Alacak? Başvuru Yapacak Adaylar Dikkat!!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın açıkladığı 2017 yılında 16 bin personel alımı hangi dönemlerde olacak? Personel alımları öncesi uyarılar nelerdir? Detaylar 5haber.com ' da

Yayınlanma:
Adalet Bakanlığı 2017 Yılının Hangi Dönemlerinde Personel Alacak? Başvuru Yapacak Adaylar Dikkat!!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından önceki gün yapılan açıklamada, Adalet Bakanlığı bünyesine 2017 yılı içerisinde 16 bin yeni personel alımı yapılacağının müjdesini verdi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda konuşan Bakan Bozdağ, "2017 yılı içinde Adalet Bakanlığı olarak yaklaşık 16 bin yeni personel alımı yapacağız. Bunlardan kastım icra katibi, zabıt katibi, mübaşir, teknisyen, şoför, kaloriferci, infaz koruma memuru, infaz katibi gibi şeyler ve de hakim savcı alımı dahil 16 bin civarında alım yapılacaktır. Son çıkarılan KHK ile biz uzman çavuşlar ve uzman erbaşlardan 2 yıl çalıştıktan sonra görevden ayrılanların gardiyan olarak mesleğe alımı konusunda bir hüküm koyduk. Önümüzdeki günlerde bununla ilgili bir ilana çıkacağız. 35 yaşını doldurmamış olanlar arasından bunun seçimi yapılacak. Zannedersem ilk ilanda 5 bin kişi bunlardan alacağız. Büyük ihtimalle aralık ayı içinde bunun ilanını yapacağız." sözleri ile memur olmak için bekleyen milyonlarla gence müjdeyi verdi.

Alımlar Ne Zaman Olacak?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından yapılan bu açıklamanın ardından binlerce işsiz vatandaş, Adalet Bakanlığının 2017 yılı içerisinde yapacağı personel alımını beklemeye başladı. Adalet Bakanlığının her yıl olduğu gibi gelecek yıl da genellikle Şubat Mart döneminde, Haziran-Temmuz döneminde ve Eylül Ekim döneminde personel alımı yapması bekleniyor.

Zabıt Katibi Adayları Dikkat!!

Bu kapsamda ise personel alımına başvuruda bulunacak olan zabıt katibi adaylarının on parmak çalışmalarına şimdiden başlaması, klavye sınavı günü geldiğinde sınava hazır olmalarını sağlayacaktır. Öte yandan ön lisans adalet ve bilgisayar bölümü mezun olmayı herhangi bir bilgisayar sertifikası olmayan adayların ise MEB onaylı bilgisayar kurslarına şimdiden yazılması gerekmektedir.

Adalet Bakanlığı personel alım ilanı yayımlandığı anda haberdar olmak için 5haber.com' u takipte kalın.

5haber.com | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.