Adalet Bakanlığı En Az Lise Mezunu Zabır Katibi, İKM, Mübaşir ve Şoför Alımı Ne Zaman?

Adalet Bakanlığı en az lise mezunu personel alımlarını ne zaman yapacak? Adalet Bakanlığı zabıt katibi alım ilanı ne zaman yayımlanacak? İnfaz koruma memur alımı ne zaman? İşte Adalet Bakanlığı personel alımı hakkında detaylı bilgi.

Yayınlanma:
Adalet Bakanlığı En Az Lise Mezunu Zabır Katibi, İKM, Mübaşir ve Şoför Alımı Ne Zaman?

Adalet Bakanlığı personel alım ilanlarını bekleyen binlerce aday, ilanların bir an önce yayımlanmasını istiyor.

Başta lise mezunu olmak üzere milyonlarca işsiz vatandaşın büyük bir merakla beklediği Adalet Bakanlığı personel alım ilanı için sabırsız bekleyiş devam ediyor. Özellikle lise mezunu memur adaylarının beklediği personel alım ilanlarının kısa sürede yayınlanması bekleniyor.

Milyonlarca kamu personeli adayı, geçtiğimiz yıl girdikleri Kamu Personeli Seçme Sınavında aldıkları puan ile memur olma adına personel alım ilanlarını beklemeye başladı. KPSS'nin hemen ardından yayımlanan memur alım ilanları ile çok sayıda kişi memurluk hayaline kavuşurken, milyonlarca kişi ise hayallerini başka alımlara erteledi.

Her yıl belirli dönemlerde kamu personeli alımı yapan Adalet Bakanlığı ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, lise mezunları için memurluk kapısı açmaktadır. KPSS 70 puan şartı ile zabıt katibi, infaz koruma memuru, mübaşir, şoför, kaloriferci ve teknisyen alımı yapan Adalet Bakanlığının kısa bir süre sonra yeni bir kamu personeli alım ilanı yayınlaması bekleniyor. Yayınlanması beklenen memur alımında lise mezunu binlerce vatandaşa iş sağlanması bekleniyor.

Zabıt katibi adayları, ilanın yayınlanmasına kısa bir süre kala on parmak çalışmalarını hızlandırmalıdır. Zira zabıt katibi alımlarında en ciddi eleme on parmak testinde olmaktadır.

İnfaz koruma memuru adaylarında ise boy kilo ile sözlü mülakat aşamaları vardır. Boy ile kilonun son iki sayısı arasında en az fazla 17 eksik ve en fazla 13 fazla şartını taşımayan adayların ise bu yöne gikkat etmesi gerekiyor.

Devam eden kamu personeli alım ilanlarına gitmek için TIKLAYIN

Adalet Bakanlığı personel alım ilanları yayımlandığı anda haberdar olmak için 5haber'i sosyal ağlardan takip edebilirsiniz.

Facebook Sayfası için TIKLAYIN

Facebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.