Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı

Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinde Yapılan Değişikler Resmi gazetede 14.05.2016 tarihinde yayımlanarak bugün yürürlüğe girdi.14 Mayıs 2016 CUMARTESİResmî GazeteSayı : 29712YÖNETMELİKAdalet Bakanlığından:ADALET...

Yayınlanma:
Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı

Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinde Yapılan Değişikler Resmi gazetede 14.05.2016 tarihinde yayımlanarak bugün yürürlüğe girdi.

14 Mayıs 2016 CUMARTESİResmî GazeteSayı : 29712
YÖNETMELİK
Adalet Bakanlığından:

ADALET BAKANLIĞI MEMUR SINAV, ATAMA VE NAKİL

YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 10/7/2003 tarihli ve 25164 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 22 nci maddesinden sonra gelmek üzere 22/A ve 22/B maddeleri eklenmiştir.

Madde 22/A – Yazı işleri ve idari işler müdürleri zorunlu atamaya tâbi personeldir.

Görevde yükselme suretiyle yazı işleri ve idari işler müdürlüğü sınavını kazananlar başarı sıralaması ve tercihlerine göre, ilân edilen boş kadro sayısını geçmeyecek şekilde, kadro ve ihtiyaç durumu dikkate alınarak atanırlar. İlân edilen kadroların bu şekilde doldurulamaması halinde boş kalan kadrolara kur’a ile atama yapılır.

Atama öncesi veya sonrası herhangi bir nedenle görevi kabul etmekten vazgeçenlerin aynı sınava dayalı olarak atamaları yapılamaz.

Yazı işleri ve idari işler müdürlerinin atama ve nakil yerleri, adli yargı bakımından  19/2/1988 tarihli ve 19730 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Hâkimler ve Cumhuriyet Savcıları Hakkında Uygulanacak Atama ve Nakil Yönetmeliğinde belirtilen beş bölgeye, idari yargı bakımından 19/2/1988 tarihli ve 19730 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İdarî Yargı Hâkim ve Savcıları Hakkında Uygulanacak Atama Yönetmeliğinde belirtilen üç bölgeye ayrılır.

Hizmet süreleri beşinci ve dördüncü bölgelerde en az iki, üçüncü bölgede en az üç, ikinci bölgede en az dört, birinci bölgede en az beş yıldır.

Bulunulan hizmet bölgesinde herhangi bir nedenle asgari hizmet süresinden fazla geçen süreler, çalışılmayan veya zorunlu hizmet süresi tamamlanmamış olan en alt bölgeden başlamak üzere sırasıyla değerlendirilir.

Dördüncü veya beşinci bölgeden birisinde asgari hizmet süresini dolduranlar bir üst bölgeye atanabilirler.

Yargı teşkilâtı kapatılan yerlerde görev yapan yazı işleri ve idari işler müdürleri, bu yerler kapatılmadan önceki bölge hizmet süresine, bölgesi değiştirilen yerlerde görev yapanlar ise atandıkları tarihteki bölge hizmet süresine tâbidir.

Yazı işleri ve idari işler müdürlüğü ile bu unvanlara denk zorunlu atamaya tâbi unvanlardan birinde görev yapılan süreler, yazı işleri ve idari işler müdürlüğü unvanlarından birine geçiş yapılması halinde hizmet süresinin değerlendirilmesinde esas alınır.

Askerlikte, açıkta ve aylıksız izinde geçirilen süreler ile hastalık raporlarının üç aydan fazlası bölge hizmet süresinin hesabında dikkate alınmaz.

Yazı işleri ve idari işler müdürleri için nakil kararnamesi kadro ve ihtiyaç durumuna göre yılda bir defa çıkarılır.

Mazeret kapsamında ataması yapılanlar, mazeretlerinin herhangi bir nedenle ortadan kalkması durumunda kadro, ihtiyaç ve hizmet süreleri dikkate alınarak uygun bir hizmet bölgesine atanabilirler.

Kadro, iş ve ihtiyaç durumunun gerektirdiği hallerde, bulundukları yerde iki yılını dolduranlar durumlarına uygun hizmet bölgelerine atanabilir.

Yargı kolu değişikliğine ilişkin atamalar ancak hizmet gereği veya mazerete dayalı hallerde yapılabilir.”

Madde 22/B – Mahallî bilgi işlem ve mahallî adlî sicildeki şube müdürleri zorunlu atamaya tâbi personeldir.

Görevde yükselme suretiyle mahallî bilgi işlem ve mahallî adlî sicildeki şube müdürlüğü sınavını kazananlar başarı sıralaması ve tercihlerine göre, ilân edilen boş kadro sayısını geçmeyecek şekilde, kadro ve ihtiyaç durumu dikkate alınarak atanırlar. İlan edilen kadroların bu şekilde doldurulamaması halinde boş kalan kadrolara kur’a ile atama yapılır.

Atama öncesi veya sonrası herhangi bir nedenle görevi kabul etmekten vazgeçenlerin aynı sınava dayalı olarak atamaları yapılamaz.

Bu kişiler bulundukları yerde en az üç yıl görev yapmış olmaları kaydıyla, kadro ve ihtiyaç durumuna göre, durumlarına uygun başka bir yere naklen atanabilirler.

Mahallî bilgi işlem ve mahallî adlî sicildeki şube müdürleri için nakil kararnamesi kadro ve ihtiyaç durumuna göre yılda bir defa çıkarılır.

Askerlikte, açıkta ve aylıksız izinde geçirilen süreler ile hastalık raporlarının üç aydan fazlası hizmet süresinin hesabında dikkate alınmaz.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 24 üncü maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Bu şekilde atananlar mazeretlerinin herhangi bir nedenle ortadan kalkması durumunda, süre şartına bakılmaksızın uygun bir kadro ve ihtiyaç bulunması halinde önceki görev yerlerine atanabilirler.”

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde 3 eklenmiştir.

Geçici Madde 3 – Bu Yönetmeliğin 22/A maddesinin yürürlüğe girdiği tarihte görev yapmakta olan yazı işleri ve idari işler müdürlerinden bu unvanlarda;

a) İki yıldan az hizmet süresi bulunanlar, iki yılını tamamlamaları halinde üçüncü, dördüncü veya beşinci bölgeye,

b) İki yıldan fazla beş yıldan az hizmet süresi bulunanlar ikinci veya üçüncü bölgeye,

c) Beş yıldan fazla dokuz yıldan az hizmet süresi bulunanlar birinci veya ikinci bölgeye,

ç) Dokuz yıldan fazla hizmet süresi bulunanlar birinci bölgeye, bunlardan birinci bölgede bulunanlar ise başka bir birinci bölgeye,

atanırlar.

Bu personel daha sonra yapılacak nakil kararnamelerinde bulundukları bölgelerin hizmet sürelerine tâbi olur.”

MADDE 4 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5 – Bu Yönetmelik hükümlerini Adalet Bakanı yürütür.

 

Duyuru 14.05.2016 günlü resmi gazete yayımlanmıştır. Resmi Gazetede görmek için tıklayınız

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.