Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü'den İtiraflar: Adana'nın Eksikleri

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan nisan ayı toplantısında 2016 yılı faaliyet raporu açıklandı. Yapılan açıklamada belediyenin eksikleri listesi de paylaşıldı. İşte Adana Büyükşehir Belediyesinin eksikleri.

Yayınlanma:
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü'den İtiraflar: Adana'nın Eksikleri

Adana Büyükşehir Belediyesi 2016 yılı faaliyet raporu, Nisan ayı toplantısında Belediye Meclisi'nce görüşülerek kabul gördü.

Büyükşehir Belediye Başkanlığını MHP'li Hüseyin Sözlü'nün devam ettirdiği belediyenin 2016 yılı boyunca yaptığı tüm faaliyetlerin bulunduğu rapor açıklandı. Açıklanan bu raporda bazı öz eleştiri de yapıldı. Hazırlanan faaliyet raporunun 'Kurumsal Kabiliyet ve Kapasitenin Değerlendirilmesi' bölümünde 'Zayıf Yönler' başlığının altında birçok eksik yazıldı.

Eksikler

Yapılan bu açıklamada eksikler, "kent genelinde otoparkların yetersiz olduğu, bu konuda girişimlerin sürdürüleceğine dikkat çekildi. 6360 sayılı Büyükşehir Yasası'nın uygulanmasında kurumsal kapasite yetersizliği, birimler arası koordinasyon ve iletişim eksikliği, coğrafi ve kent bilgi sistemi ile e-devlet uygulamalarının olmaması, ulaşım sistemlerinin entegre olmaması, yeni bağlanan ilçelerde altyapı sorunu" şeklinde dile getirildi. Kentte yaşayanlar için sosyal ve kültürel faaliyetler düzenlendiği ancak bunun arttırılması gerektiği vurgulandı. Halka yönelik eğitimlerin daha cazip hale getirilerek arttırılması ve iyi bir borç yönetimi politikası ile belediye borç stokunun azaltılmasının hedeflendiği ön plana çıkarıldı.

Beledye Üst Kademeleri Vekaletle Yönetiliyor

Denetleme raporunda ise üst kademe yöneticilerinin çoğunun vekaletle görevlendirme olduğu, teftişi yapılacak olanın aynı zamanda teftiş edene vekalet ettiği belirtilerek, acilen bu konuda kurum içinde düzenleme gerektiği belirtildi. Raporda bu konu için verilen örnekte, Genel Sekreter yardımcısı görevinde olan kişinin aynı zamanda kendisini denetleyecek olan Teftiş Kurulu Başkanlığı'na vekalet ettiği, bunun kanuna uygun, ancak etik olmadığı vurgulandı. Raporda ayrıca belediyenin kültür faaliyetlerini yürüten Altınkoza A.Ş.'nin harcamalarının çok yüksek olduğuna dikkat çekildi.

Bütçe Açığı

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin gider bütçesinin gerçekleşme oranının yüzde 83, gelir bütçesinin ise yüzde 68 olduğunun belirtildiği raporda, gelir - gider arasındaki denklik gözetilmeği için bütçenin açık verdiği vurgulandı. Açık ihalelere başvuran firmaların ihale dışında bırakıldığı, rekabetin sağlanabilmesi için bu konuda dikkat edilmesi gerektiği belirtirken, 2015'te belediye personel sayısının 8 bin 927 iken, bu sayının 2016'da 9 bin 421'e ulaştığına da dikkat çekildi.

Adanalılar da aşağıda bulunan yorum kısmından Adana'nın eksik gördüğü tarafları yazabilirler.

5haber.com  |  Adana

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.