Adana İncirlik Üssünde ABD'li Albaya madalyayı iade eden Albay: Orkun Özeller

Geçtiğimzi gün meydana gelen olayda, ABD'li Albay'ın verdiği madalyayı, düşmanımıza yardım edenlerden madalya almam diyen Türk Albay'ın Orkun Özeller olduğu ortaya çıktı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Adana İncirlik Üssünde ABD'li Albaya madalyayı iade eden Albay: Orkun Özeller

10 Mayıs günü gerçekleşen ve gündemde çok konuşulan madalya töreninin kahramanı olan askerin, Albay Orkun Özeller olduğu öğrenildi. Adana İncirlik Üssü'nde meydana gelen törende kendisine ABD'li bir albay tarafından takdim edilen madalyayı iade eden Albay Orkun Özeller'in Özel Kuvvetler Komutanlığı mensubu olduğu öğrenildi. Madalyayı iade etmesi ile ilgili haberlerin ardından Albay Özeller'e sosyal medyada birçok kişi tarafından destek mesajları geldi.

10 Mayıs Çarşamba günü meydana gelen olayda Adana İncirlik Üssü'nde 'Koalisyon' güçlerinin karargahında düzenlenen veda ve madalya töreninde Amerika Birleşik Devletlerinin Albayı Kevin Leahy tarafından kendisine üstün başarılarından dolayı verilen madalyayı "Sizleri yaralamak ve üzmek istemem. Fakat bu madalyayı kabul etmem mümkün değildir. Çünkü bu madalyayı verenler benim düşmanım olan YPG ile işbirliği içindedir. 'Onurum' bu madalyayı kabul etmeme müsaade etmemektedir" sözleri ile iade eden Türk subayının Albay Orkun Özeller olduğu bilgisi alındı.

Albay Orkun Özeller'in Özel Kuvvetler'de mensubu olduğu ve geçici olarak Adana'da bulunan İncirlik Üssü'ndeki 'Koalisyon' güçlerinin karargahında görev yaptığı belirtildi. Kendisine verilen madalyayı iade etmesi ile ilgili haberlerin ardından Albay Özeller'e sosyal medyada birçok kişi tarafından destek mesajları yazıldı.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, yerel haberlerden, politika haberlerinden, sıcak gelişmelerden, ekonomi haberlerinden, dünya haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Adana

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.