Adana Sabancı Merkez Camii'nde Bomba Paniği Yaşatan Sanığa 70 Yıl Hapis İstemi

1 Temmuz günü Adana'da bulunan Sabancı Merkez Camii'sinde beline bağlı el yapımı bombayı göstererek cami cemaatine panik yaşatan ve ardından cemaat tarafından dövülerek etkisiz hale getirilen zanlıya 70 yıl hapis istemi ile dava açıldı.

Yayınlanma:
Adana Sabancı Merkez Camii'nde Bomba Paniği Yaşatan Sanığa 70 Yıl Hapis İstemi

Adana'da geçtiğimiz Temmuz ayında Sabancı Merkez Camisinde cuma namazı esnasında beline bağladığı el yapımı patlayıcı şile canlı bomba paniği yaşatan zanlıya 70 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldı. Camide hutbenin okunduğu sırada ayağa kalkarak belinde bağladığı el yapımı patlayıcıları göstererek paniğe yol açan 33 yaşındaki Mahmut Kılıçarslan, camiye cuma namazlarını eda etmek için gelen yüzlerce vatandaş tarafından tekme tokat dövülerek etkisiz ahale getirilmişti.

İnternet Kafe ve bakkal işlettiği belirlenen Mahmut Kılıçarslan, toplam 28 bin 500 kişinin aynı anda namaz kılabileceği ve Adana'nın merkezinde bulunan Sabancı Merkezi Camii'nde 1 Temmuz günü hutbe okuyan imamdan mikrofonu aldıktan sonra, beline korseyle sardığı evde kendi yaptığı patlayıcıyı göstererek paniğe neden olmuştu. Cemaat tarafından tekme tokat dövülen ve namaza gelen polisler tarafından linçten kurtarılan 33 yaşındaki Mahmut Kılıçarslan, tedavi edildikten hemen sonra tutuklandı. 3 kez Suriye'ye giderek IŞİD'e katıldığı belirlenen Kılıçarslan hakkında Cumhuriyet Savcısı soruşturmasını tamamladı. Cumhuriyet savcısı, Kılıçarslan hakkında 'İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme', 'Olası kasıtla yaralama, basit yaralama', 'Silahlı terör örgütüne üye olmak', 'Tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma' ve 'Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit' suçlarından toplam 70 yıla kadar hapis cezası istedi.

Adana 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edilen iddianamede sanığın, canlı bomba yeleği gibi hazırladığı bej renkli korse içinde 17 santimetre uzunluğunda, 1 santimetre çapındaki plastik boru içinde 10 gram av tüfeği fişeği barutu, çok sayıda saçma ve bir maytap fitiliyle el yapımı patlayıcı hazırladığı aktarıldı. Savcı, eylemi ise terör örgütü IŞİD tarafından gerçekleştirilen canlı bomba eylem tarzına benzediğine de dikkat çekti. Şüphelinin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

5haber.com  | Adana

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.