Adana Sanayi Odası Başkanı'ndan Kıdem Tazminatı Açıklaması

Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç'tan kıdem tazminatına yönelik bir açıklama geldi. İşte Zeki Kıvanç'ın kıdem tazminatı açıklaması ve detaylar.

Yayınlanma:
Adana Sanayi Odası Başkanı'ndan Kıdem Tazminatı Açıklaması

Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Zeki Kıvanç'tan bir açıklama geldi. Kıvanç, mevcut uygulamada çalışanların ancak yüzde 10'unun kıdem tazminatı alabildiğini anlatırken yasal düzenleme beklediklerini açıkladı.

ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, Türkiye'nin yüksek oranlı kıdem tazminatı, işsizlik sigortası ve iş güvencesi tazminatı olan ender ülkelerden birisi olduğunu savundu. Zeki Kıvanç açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Ülkemizde uygulanmakta olan kıdem tazminatı oranı OECD ülkeleri ile kıyaslandığında oldukça yüksek seviyede. Bu durum işletmeler açısından ciddi finansal riskler oluşturmaktadır. Bu risklerden kaçınmak isteyenler kıdem tazminatı ödememek adına düşük ücretlerle veya kayıt dışı şekilde işçi çalıştırabiliyor."

Karşı Çıkılmasını Anlamıyorum

Türkiye'de hak etmesine karşın büyük bir kesimin kıdem tazminatı alamadığını aktaran ADASO Başkanı Kıvanç, şunları kaydetti:

"Elde edilen istatistikler, mevcut durumda kıdem tazminatına hak kazanıp işten ayrılanlardan sadece yüzde 10'luk bir kesimin tazminatını alabildiğini, büyük bir kesimin ise hak etmesine rağmen alamadığını göstermektedir. İşveren olarak çalışanımızın yanındayız ve ancak onlarla var olabileceğimizin farkındayız. Çalışmak, üretmek isteyen her çalışanımızın yanındayız ve hakkını sonuna kadar vermeye hazırız. Bu anlamda kıdem tazminatı fonunun da referandum ertesinde en kısa sürede devreye alınmasını arzu ediyoruz. İşsizlik sigortasında olduğu gibi, işverenler her ay bu fona kıdem tazminatı karşılığı makul oranda ödeme yapmalı, işçiler hak etmeleri durumunda alacakları kıdem tazminatlarını bu fondan tahsil edebilmelidir. Kıdem tazminatı alabilen çalışan oranının yüzde 10'u dahi bulmadığı ülkemizde çalışan kesiminin hangi gerekçelerle buna karşı olduğunu anlamakta zorlanıyoruz."

5haber.com  |  Adana

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.