Adana'da 1 Milyon 512 Bin Seçmen sandık Başında

Anayasa değişikliği için gidilen referandum halk oylaması başladı. Adana'da 1 buçuk milyondan fazla seçmen, referandum kararını vermek için sandık başına gitti. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Adana'da 1 Milyon 512 Bin Seçmen sandık Başında

Cumhurbaşkanlığı sistemine geçilmesini ön gören Anayasa Değişikliği için yapılan halk oylaması, sabah erken saatte başladı. Referandumda oy kullanacak olan Adanalılar, sabahın erken saatlerinden itibaren sandıkların bulunduğu yerlerde açık ve güneşli bir havada oylarını kullanmaya başladı.

1 milyon 512 bin 101 kişinin kayıtlı olduğu Adana'da, halk oylamasına vatandaşlar, sabah saat 08.00'den itibaren başladı. Oylarını kullanmak için sabah erken saatte sandık başına giden Adanalılar, anayasa değişikliği hakkında EVET veya HAYIR oyu kullanıyor. Adana Valisi Mahmut Demirtaş, eşi Beyhan Demirtaş ile saat 09.00 sularında Çobanoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde bulunan 1018 nolu sandıkta oyunu kullandı. Adana'da 995 binada oy kullanma işleminin yapıldığını belirten Vali Hasan Demirtaş açıklamasına şu şekilde devam etti:

"Bütün emniyet tedbirleri alındı. Hiç bir sıkıntı yok. Vatandaşlarımız huzur içinde oyunu kullanabilirler. Özellikle bugün yaşlılar ve engelli vatandaşlarımız için de önlem aldık. 650'nin üzerinde engelli ve yaşlımızı araçlarla evlerinden alıp sandığa götürdükten sonra, tekrar evlerine bırakacağız. Sonucun hem Adanamıza hem ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."

96 yaşındaki Semiha Alp de, oyunu kullanmak için 100'üncü Yıl Mahallesi'nde Ertuğrul Gazi İlkokulu'na yakınlarının yardımıyla gidip oyunu erken kullananlar arasında yer aldı.

Referandum hakkında son haberlere ulaşmak için lütfen tıklayın

Referandumda oylanacak 18 madde için tıklayın

Anayasa değişikliği referandumu sonuçları açıklanır açıklanmaz anında haberdar olmak ve seçim sonuçlarını tartışmak 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Adana

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.