Adana'da Bayrak Şiirinin Şairi Arif Nihat Asya'nın büstü yakıldı

Alınan son bilgilere göre Adana'da bulunan Arif Nihat Asya Bayrak Parkı ve Müzesindeki Arif Nihat Asya büstüne saldırı gerçekleştirildi. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Adana'da Bayrak Şiirinin Şairi Arif Nihat Asya'nın büstü yakıldı

'Bayrak' adlı şiirin yazarı olan Arif Nihat Asya'nın Adana'da bulunan büstü ateşe verilerek yakılmak istendi.

Adana'nın merkez Seyhan İlçesinde önceki gün akşam saatlerinde Arif Nihat Asya Bayrak Parkı ve Müzesi'ne gelen kimliği belirsiz 2 kişi, yanlarında taşıdıkları karton kutuları, Asya'nın büstünün bulunduğu yıldız şeklindeki mermer kaidenin yanına yerleştirip ateşe vermeye çalıştı. Dumanları fark eden parktaki özel güvenlik görevlilerinin ihbarı üzerine, olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına anında müdahale etti. İtfaiye aracını parka sokamayan ekipler, alevleri ancak yangın söndürme tüpleriyle kontrol altına aldı. Polis ekipleri, büste zarar vermek isteyen saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.

Park ve Müze Oldu

Merkez Seyhan İlçesi'nin Kayalıbağ Mahallesi Seyhan Caddesi ile Seyhan Nehri arasında kalan bölüm, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenerek park haline getirildi. Türk bayrağı için yazılmış en anlamlı eserlerden olan 'Bayrak' şiirinin yazarı ve 1950-1954 yılları arasında Demokrat Parti'den Adana Milletvekilliği yapan Arif Nihat Asya'nın adı verildi.

Son dakika haberlerinden haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Adana

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.