Adana'da kurulan Türkiye'nin en büyük Müze Kompleksi açılıyor

Adana'da yıllar önce başlayan Türkiye'nin en büyük müze kompleksi olacak olarak açılması planlanan müzenin açılış töreni 18 Mayıs günü gerçekleşecek. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Adana'da kurulan Türkiye'nin en büyük Müze Kompleksi açılıyor

Adana'da Türkiye'nin en büyük müze kompleksi açılıyor.

Alınan son bilgilere göre Adana'da 68 b,m 400 metre karelik hizmet alanına müze kuruldu. Alınan bu kararla birlikte kurulan müze kompleksi Türkiye'nin en büyüğü olma unvanını aldı. Yeni Arkeoloji Müzesi kapılarını ziyaretçilere 18 Mayıs Perşembe günü açacak.

Adana'da 1907 yılında kurulan, fakat son dönemde atıl kalan Milli Mensucat Fabrikasının yerine inşa edilen ve Türkiye'nin bu alanda en büyük müze kompleksi olan müzenin içinde Arkeoloji Müzesi, Kent Müzesi, Tarım Müzesi, Sanayi Müzesi, Etnografya Müzesi, Çocuk Müzesi ve Mozaik Müzesini bulunduracak. 18 Mayıs Perşembe günü saat 11.00'da düzenlenecek olan törenle açılışı yapılacak olan müze kompleksinin içerisinde kafeterya, fuaye, satış birimleri, sinevizyon alanı ve açık alan da olacak. Kompleks olarak yarın açılacak olan müze kompleksi, Türkiye'nin en büyüğü olacak ve sergileme alanının 36 bin 790 metrekareyi bulacağı öğrenildi.

Yeni Arkeoloji Müzesi'nde eserlerin teşhiri modern teknoloji kullanımı ile ziyaretçilere sunulacak. Komplekste eserler, ziyaretçilerin geçmişi günümüzde yaşayabileceği şekilde sergilenecek. Tarım Müzesi'nde Adana'nın tarımsal süreci, Sanayi Müzesi'nde ise yine Türkiye'nin ilk sanayi yatırımlarının sergisi yapılacak. Kent Müzesi'nde kentin geçmişi aydınlatılacak, Etnografya Müzesi'nde de kentin kültürel birikimi gözler önüne serilecek. Çocuk Müzesi'nde de geçmişten günümüze oyuncaklar sergilenecek.

AB Bakanı Ömer Çelik'in Kültür ve Turizm Bakanlığı yaptığı dönemde yaptığı girişimleriyle çalışmaları başlatılan müze, kültür turizmine de önemli bir katkı sağlayacak.

5haber.com  | Adana

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.