Adana'da Şehir Merkezi'nde Trafik Akışı Sil Baştan Düzenlendi !

Adana şehir merkezi trafiği Adana Büyükşehir Belediye Ukome kararıyla sil baştan düzenlendi.

Yayınlanma:
Adana'da Şehir Merkezi'nde Trafik Akışı Sil Baştan Düzenlendi !

Adana'da keşmekeşe dönen şehir merkezi trafiği, Adana Büyekşehir UKOME (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) tarafından yeniden bir düzenlemeye gidildi.

Bu düzenlemeye göre 5 cadde de trafik tek yönlü olarak çalışacak. 21 Ocak Pazar günü itibariyle uygulanan kararlarla Adana şehir merkezinde trafiğin tek yönlü akış yapacağı cadddeler şöyle ;

1-Abidibpaşa Caddesi

2-Kızılay Caddesi

3-Ali Münif Yeğenağa caddesi

4 İnönü Caddesi

5-Sefa Özler Caddesi

Yine uygulanan karar gereğince toplu taşıma araçlarının girmeyeceği caddeler ise  Cemal Gürsel caddesi ve Çakmak Caddesi oldu.

Toplu taşıma araçları nereden geçecek?

Toplu taşıma hizmeti veren belediye otobüsleri, özel halk otobüsleri ve dolmuşların güzergahlarında da düzenleme yapıldı. Toplu taşıma araçlarının İnönü, Abidinpaşa, Kızılay ve Sefa Özler caddelerini kullanmasına karar verildi. Cemal Gürsel ve Çakmak caddeleri toplu taşıma araçlarının geçişine kapatıldı.

Kent içi trafiği rahatlatacak planlamalarını sürdüren Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’nın ilk etapta tek yön uygulamasını hayata geçirdiği, orta ve uzun vadede kentin çekirdeğini oluşturan bölgede tramvayla ulaşıma geçilmesi, bu alandaki caddelerin yayalaştırılmasına dönük çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.