Adana'daki Facianın Bilançosu Arttı: Ölen Taşeron İşçi Sayısı 5 Oldu

Önceki gün Adana'da meydana gelen kazada 6 taşeron işçi 10 metre yükseklikten yere düşmüştü. Kazada ilk saatlerde 2 kişi hayatını kaybederken, yaralanan işçilerden 3'ünün de hayatını kaybettiği öğrenildi. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Adana'daki Facianın Bilançosu Arttı: Ölen Taşeron İşçi Sayısı 5 Oldu

ADANA’da bir fabrikanın çatı kaplamasını yapmak için kullanılan vincin sepetine 2 kişi yerine 6 kişi binince halatın kopması ile meydana gelen kazada ağır yaralanan bir işçi daha hastanede yaşamını yitirdi, ölü sayısı 5’e çıktı. Olayda ihmali görülen 3 kişi de adliyeye sevk edildi.

Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'ndeki gübre fabrikasında dün meydana gelen olayda, hepsi de Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi'nden Adana'ya çalışmaya gelen 6 işçi, bindikleri vincin sepetinin halatının kopmasıyla 10 metre yüksekten düşerek ağır yaralandı. Yaralılardan biri daha bu sabah hayatını kaybederken ölen işçilerin kimlikleri de kesinleşti. Çatı ve asma tavan işçisi olan, hepsi de akraba Murat Gümüş, kardeşi Mustafa Gümüş, akrabaları Emre Halil Aslan, Faruk Kaya ve kuzeni Fehmi Kaya’nın cenazeleri Adli Tıp'taki otopsilerinin ardından memleketlerine gönderildi. Cengiz Kutlam’ın tedavisi ise sürüyor.

Cumhuriyet Savcılığı’nın ilk incelemesinin ardından gözaltına alınan vinci kullanan operatör U.P., firma sahibi A.E. ile taşeron firma yetkilisi H.T. sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Son dakika haberlerinden haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  |Adana

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.