Adanalı Dilencinin 32 Banka Hesabından 309 Bin TL Çıktı

Adana'da meydana gelen olayda bir dilenci ile engelli kızını yakalayan ekipler, yaptığı incelemede banka hesaplarında 309 bin TL'nin olduğunu tespit etti. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Adanalı Dilencinin 32 Banka Hesabından 309 Bin TL Çıktı

Gün geçmiyor ki ülkemizde zengin bir dilenci çıkmasın. İlginç haberin bugünkü adresi Adana oldu.

Adana'da engelli kızı ile birlikte dilencilik yapan kişi zabıta ekiplerine yakalandı. Zabıtaya yakalanan A.K. isimli kişinin üzerinden 85 lira ve 30 dan fazla banka cüzdanı ortaya çıktı. Farklı bankalara ait olduğu öğrenilen cüzdanları inceleme altına alan ekipler, hesaplarda toplamda 309 bin lira olduğunu tespit etti.

Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Denetim Şube Müdürlüğü ekipleri, cuma namazı nedeniyle dilencilere yönelik bir uygulama başlattı. Merkez Seyhan İlçesinde bulunan Kocavezir Mahallesi'nde Hal Vezir Camisi çevresinde zihinsel engelli kızı 39 yaşındaki N.K. ile birlikte dilenen A.K.'yi yakalayan zabıta ekipleri, yaptığı aramada üzerilerinde 85 lira nakit para ile 32 adet banka hesap cüzdanı ele geçirdi.

Dilenci A.K.'nin adına olduğu belirlenen banka hesap cüzdanlarını inceleme altına alan zabıta görevlileri, farklı bankalarda 309 bin lira parası bulunduğunu saptadı. Kabahatler Kanunu’na göre dilencilik yapan A.K. ve kızına 50'şer lira para cezası kesen zabıtalar, ele geçirilen paraya el koydu. 309 bin lira bulunan ve birçoğu vadeli olan banka hesaplarıyla ilgili de tutanak tutan görevliler, adli işlem yapılması için A.K.'yi polislere teslim etti.

Polis ve zabıta ekiplerinin banka hesaplarında başlattığı inceleme devam ediyor. Devam eden incelemede hesaplarda bulunan yüklü miktarda paranın dilencilikten gelip gelmediği araştırılıyor.

Gündem haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber'i takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.