Adanalı Yönetmen Güven Beklen'in Mehmet Salih Filmi Hindistan'dan Ödülle Döndü

Güven Beklen'in Mehmet Salih filmi, Hindistan'da 9'uncusu düzenlenen CMS International Children’s Film Festivalinde Mansiyon ödülünü kazandı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Adanalı Yönetmen Güven Beklen'in Mehmet Salih Filmi Hindistan'dan Ödülle Döndü

Adanalı Yönetmen Güven Beklen'in ilk uzun metraj filmi Mehmet Salih, Hindistan'da katıldığı CMS International Children's Film Festival'den Mansiyon ödülünü alarak döndü.

Adanalı Yönetmen Güven Beklen'in ilk uzun metraj filmi olan Mehmet Salih Filmi, bu yıl 9'uncusu düzenlenen CMS International Children's Film Festival'ine katıldı. Festival kapsamında 5 ve 10 Nisan tarihlerinde gösterime giren Mehmet Salih, jüri tarafından Festivalin mansiyon ödülüne layık görüldü.

Bu ödülle Mehmet Salih, Adanalıların ve Türkiye'nin göğsünü kabarttı.

Mehmet Salih filminin daha önce gösterildiği yerler

2016 yılında Adana’da düzenlenen Altın Koza Film Festivaline katılan Mehmet Salih, burada finalist film olmayı başardı. Altın Koza'da finale kalan Mehmet Salih, daha sonra ise yurt içinde ve yurt dışında birçok film festivalinde gösterim şansı buldu. Mehmet Salih'in diğer başarıları ise şu şekilde:

# Uluslararası Van Gölü film festivali finalisti
# Boğaziçi film festivali ilk filmler kategorinde gösterim
# Antalya film festivali film TMR bölümüne seçki
# Mısır 'da özel gösterim
# Cannes ve Berlin Film festivali kataloğunda tanıtım

Filmin Konusu

Mehmet Salih filmin resmi internet sitesi mehmetsalihfilm.com’da filmin konusu ile ilgili, “Mehmet Salih, sessiz içine kapanık bir çocuktur. Evden kaçarak evlenen annesinden başka kimsesi yoktur. Hasta annesiyle birlikte yaşayan Mehmet Salih geceleri altını ıslatıyordur. Annesi her gün çamaşır yıkamasın diye mücadele veren Mehmet Salih, komşu kızı Ceylan’a da ilgi duymaktadır. Ceylan ise yanlış bir seçim yaparak evden kaçmıştır.” açıklamaları kamuoyu ile paylaşıldı.

Fragmanı

Son dakika haberlerinden, magazin haberlerindeni film haberlerinden, gündem haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olam kiçin 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.