Adanalılara Günde 5 Bin Şırdan Yetmiyor (Şırdan Nedir?)

Adana Kasaplar Odası Başkanı tarafından yapılan açıklamaya göre çevre bölgelerden günde 5 bin adet şırdanın getirildiği ancak bunun da talebi tam karşılamadığı belirtildi. İşte o açıklamalar.

Yayınlanma:
Adanalılara Günde 5 Bin Şırdan Yetmiyor (Şırdan Nedir?)

Adana Kasaplar Odası tarafından yapılan son dakika açıklamasında çevre illerden her gün getirilen 5 bin tane şırdanın tüketildiği ve bölgeye yetmediği belirtildi.

Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Saruhan Yağmur, yörede şırdana olan rağbete dikkat çekerek, "Adana'mıza günlük olarak belirli illerimizden 4 bin şırdan girmektedir. Bu iller Gaziantep, Balıkesir Susurluk, Mardin, Şanlıurfa ve güneydoğu illerimizden geliyor. Şırdanlarımız Adana'daki 3 alıcı firma tarafından toplanıyor ve daha sonra temizlenip, içleri doldurulup satıcılara dağıtılıyor. Ancak Adana'ya geçtiğimiz yıllarda günlük 10-15 bin şırdan gelirken bu rakam bu sene 4-5 bin şırdana düştü. Bunun da sebebi hayvan kıtlığından" ifadelerini kullandı.

Şırdan Sıkıntısı Çekiyoruz

Genellikler dışarıda tablalarda ve köşebaşlarında satılan şırdanın soğuk havalarda bile oldukça rağbet gördüğünü burgulayan ve 25 yıldır şırdancılık yapan Cemil Örkün, "Günde Adana'ya 5 bin şırdan geliyor. O da şırdanı bulabilirsek. Kesimler az olduğundan dolayı şırdanda büyük sıkıntılar çekiyoruz. İnşallah bunlar da aşılacak. Ancak ithalatla çözülebilir bu sorunlar" ifadelerini kullandı.

Şırdan Nedir?

Her koyunda sadece 1 tane olan ve koyunun midesinin 4 bölümünden bir tanesi olan şırdan,temizlenip içine baharatlı pirinç doldurulması ve dikilip pişirilmesiyle ile olur. Adana'nın yöresel lezzeti olan ve gün geçtikçe Türkiye genelinde isim yapmaya devam eden şırdan, şırdan olarak anılsa da asıl adı "şırdan dolması"dır.

Gündem haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Adana

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.