Adli Tıp Kurumu En Az Lise Mezunu KPSS 55 Puan ile Memur Alımı Başvuruları Başlıyor (Kimler Başvurabilir?)

Adli Tıp Kurumu tarafından yayımlanan personel alım ilanına göre en az lise mezunu ve KPSS'den en az 55 puan almış mmeur personel alımı yapılacağı belirtildi. İşte ilgili ilana başvuru şartları.

Yayınlanma:
Adli Tıp Kurumu En Az Lise Mezunu KPSS 55 Puan ile Memur Alımı Başvuruları Başlıyor (Kimler Başvurabilir?)

Adli Tıp Kurumu Başkanlığı tarafından Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesinde geçtiğimiz günlerde personel alımı ilanı yayımlanmıştı. İlanın yayınlanmasının ardından başvurular yarın alınmaya başlanacak. Peki DPB'de yayımlanan personel alım ilanına kimler başvurabilir? İlanın detayları ve başvuru bilgileri haberimizde.

Hangi Pozisyonlara Alım Yapılacak?

Adli Tıp Kurumu Başkanlığı tarafından yayımlanan ilanda, istihdam edilmek üzere 5 biyolog, 1 inşaat mühendisi, 4 makine mühendisi, 8 kimyager, 2 psikolog, 2 laborant, 4 patoloji teknikeri, 21 adli tıp teknikeri, 1 radyoloji teknikeri, 3 elektrik elektronik teknisyeni, 3 kimya teknisyeni, 1 makine teknisyeni alımı yapılacağı belirtildi.

Başvuru Şartları

Adli Tıp Kurumu tarafından yayımlanan ilanda genel başvuru şartlarının yanı sıra her pozisyon içinayrı başvuru şartları öne sürülmüştür.

İnşaat Mühendisi pozisyonuna başvuruda bulunacak adayların; yükseköğretim kurumlarının İnşaat Mühendisliği lisans programından mezun olması. 2016 KPSS P3 (Lisans düzeyinden) puan türünden 55 ve daha yukarı puan almış olması,

Makine Mühendisi pozisyonuna başvuruda bulunacak adayların; yükseköğretim kurumlarının Makine Mühendisliği/Makina Mühendisliği veya Makine ve İmalat Mühendisliği lisans programlarından mezun olması. 2016 KPSS P3 puan türünden (Lisans düzeyinden) 55 ve daha yukarı puan almış olması.

Kimyager pozisyonuna başvuruda bulunacak adayların; yükseköğretim kurumlarının Kimya lisans programından mezun olması. 2016 KPSS P3 puan türünden (Lisans düzeyinden) 55 ve daha yukarı puan almış olması.

Biyolog pozisyonuna başvuruda bulunacak adayların; yükseköğretim kurumlarının Tıbbi Biyolojik Bilimler, Biyoloji, Moleküler Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik lisans programlarından mezun olması. 2016 KPSS P3 puan türünden (Lisans düzeyinden) 55 ve daha yukarı puan almış olması.

Psikolog pozisyonuna başvuruda bulunacak adayların; yükseköğretim kurumlarının Psikoloji lisans programından mezun olmak. 2016 KPSS P3 puan türünden (Lisans düzeyinden) 55 ve daha yukarı puan almış olması

Laborant (Tıbbi Laboratuvar) pozisyonuna başvuruda bulunacak adayların; yükseköğretim kurumlarının Sağlık Laboratuarı, Tıbbi Laboratuar, Tıbbi Laboratuar Teknikleri, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri önlisans programlarından mezun olması. 2016 KPSS P93 puan türünden (Önlisans düzeyinden) 55 ve daha yukarı puan almış olması.

Laborant (Patoloji) kadrosunda istihdam edilebilmek için; yükseköğretim kurumlarının Patoloji Laboratuvar, Patoloji Laboratuvar Teknikleri önlisans programlarından mezun olması. 2016 KPSS P93 puan türünden (Önlisans düzeyinden) 55 ve daha yukarı puan almış olması.

Sağlık Teknikeri (Adli Tıp) pozisyonuna başvuruda bulunacak adayların; yükseköğretim kurumlarının Adli Tıp Teknikerliği, Otopsi Yardımcılığı, Adli Tıp önlisans programlarından mezun olması. 2016 KPSS P93 puan türünden (Önlisans düzeyinden) girmiş olması.

Sağlık Teknikeri (Radyoloji) pozisyonuna başvuruda bulunacak adayların; yükseköğretim kurumlarının Radyoloji, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri önlisans programlarından mezun olması. 2016 KPSS P93 puan türünden (Önlisans düzeyinden) 55 ve daha yukarı puan almış olması. (Radyoloji teknikeri olarak görev yapacak personel Morg İhtisas Dairesine otopsi yapılmak üzere gönderilen cenazelerde, radyolojik görüntüleme (Skopi) işleminde görev alacaktır.)

Teknisyen (Kimya) pozisyonuna başvuruda bulunacak adayların; ortaöğretim kurumlarının Kimya Teknolojisi Alanı ve Dallarından mezun olması. 2016 KPSS P94 puan türünden (Ortaöğretim düzeyinden) 55 ve daha yukarı puan almış olması.

Teknisyen (Makine) pozisyonuna başvuruda bulunacak adayların; ortaöğretim kurumlarının Makine Teknolojisi Alanı ve Dallarından mezun olması. 2016 KPSS P94 puan türünden (Ortaöğretim düzeyinden) 55 ve daha yukarı puan almış olması.

Teknisyen (Elektrik, Elektronik) pozisyonuna başvuruda bulunacak adayların; Ortaöğretim kurumlarının ElektrikElektronik Teknolojisi Alanı ve Dallarından veya Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı - Endüstriyel Elektronik Dalından mezun olması . 2016 KPSS P94 puan türünden (Ortaöğretim düzeyinden) 55 ve daha yukarı puan almış olması,

şartları aranmaktadır.

Başvuru Tarihi ve Şekli

Başvurular 9 Ocak günü başlayacak olup 16 Ocak saat 17.00'da sona erecektir. İlana başvurular ise Adli Tıp Kurumu İnsan Kaynakları biriminin (www.atkik.com) internet sitesi üzerinden alınacaktır.

Kamu personeli alım ilanlarından anında haberdar olmak için Facebook sayfamızı beğenebilir ve grubumuza üye olabilirsiniz.

Facebook Sayfası için TIKLAYIN

Facebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.